Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 21 maart 2002 betreffende de netbeheerders en van het besluit van 16 oktober 2003 betreffende de gasnetbeheerders, de 6 décembre 2018

HOOFDSTUK I. - Wijzigingen in het besluit van de Waalse Regering van 21 maart 2002 betreffende de netbeheerders

Artikel 1. In artikel 1van het besluit van de Waalse Regering van 21 maart 2002 betreffende de netbeheerders worden de punten 2° tot 5° opgeheven.

Art. 2. Hoofdstuk II van hetzelfde besluit wordt hernoemd als volgt :

"Samenstelling en werking van de lokale transmissienetbeheerder".

Art. 3. Artikel 2 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

"Art. 2. De lokale transmissienetbeheerder en zijn eventuele dochteronderneming worden opgericht overeenkomstig de bepalingen van de wet van 29 april 1999 betreffende de organisatie van de elektriciteitsmarkt.".

Art. 4. De artikelen 3 tot 10 van hetzelfde besluit worden opgeheven.

Art. 5. Hoofdstuk III van hetzelfde besluit, bevattende de artikelen 11 tot 14, wordt opgeheven.

Art. 6. In artikel 15 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. paragraaf 1 wordt opgeheven;

  2. paragraaf 2 wordt vervangen als volgt :

    " § 2. De personeelsleden van de distributienetbeheerder mogen geen gratificatie aanvaarden die rechtstreeks of onrechtstreeks wordt verleend door een producent, zelfproducenten uitgezonderd, of van een leverancier aan in aanmerking komende afnemers of een tussenpersoon of van elke gebonden of geassocieerde vennootschap.".

    Art. 7. In artikel 16 van hetzelfde besluit worden de woorden "of de onafhankelijke deskundige" door de woorden "of de onafhankelijke bestuurders" vervangen.

    Art. 8. In artikel 17, tweede lid, van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. tussen de woorden "de netbeheerder" en de woorden "een persoon" worden de woorden "onder diens personeelsleden" ingevoegd;

  4. de woorden "die niet afhangt van de producenten, leveranciers aan in aanmerking komende afnemers en tussenpersonen" worden opgeheven.

    Art. 9. In artikel 19, § 2, van hetzelfde besluit wordt punt 3° opgeheven.

    Art. 10. In hetzelfde besluit wordt het opschrift van Hoofdstuk VII vervangen als volgt :

    "Procedure voor het mandaat van de verdelingsnetbeheerder".

    Art. 11. Artikel 20 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

    " Art. 20. § 1. Minstens twee jaar voor het einde van het mandaat van de verdelingsnetbeheerder bedoeld in artikel 10, § 2, van het decreet, wordt er door de Minister van Energie een oproep tot hernieuwing in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. In de oproep tot hernieuwing wordt nader bepaald dat de gemeenten individueel of collectief een transparante, niet-discriminerende oproep tot de kandidaten kunnen opstarten om een kandidaat-verdelingsnetbeheerder te selecteren en dat het mandaat van de netbeheerder, bij gebreke van kandidatuur binnen de termijn en met inachtneming van de bepalingen van het decreet en uitvoeringsbesluiten ervan, hernieuwd kan worden voor een termijn van twintig jaar te rekenen van daags na het einde van het vorig mandaat.

    § 2. Binnen een termijn van maximum één jaar te rekenen van de oproep tot hernieuwing bedoeld in paragraaf 1 geeft de gemeente kennis aan de CWaPE van de verdelingsnetbeheerder die voor zijn grondgebied is voorgedragen.

    Draagt de gemeente niemand voor met inachtneming van de bepalingen van het decreet en de uitvoeringsbepalingen ervan, dan kan de actieve verdelingsnetbeheerder hernieuwd worden voor een termijn van twintig jaar te rekenen van daags na het einde van het vorig mandaat.

    § 3. De kandidaat-netbeheerder, voorgedragen door de gemeente, richt zijn kandidatuur bij aangetekend schrijven of levert ze tegen bericht van ontvangst in tweevoudig exemplaar op de zetel van de CWaPE af, samen met de beraadslaging en het besluit van de gemeenteraad (-raden) die zijn kandidatuur voordraagt (-dragen).De CWaPE kan van de kandidaat ieder document eisen waardoor...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT