Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het reglementair deel van het Waals Wetboek van Sociale Actie en Gezondheid betreffende het aantal plaatsen in de inrichtingen voor de huisvesting en de opvang van bejaarde personen, de 22 novembre 2018

Artikel 1. Dit besluit regelt krachtens artikel 138 van de Grondwet, een aangelegenheid bedoeld in artikel 128, § 1, ervan.

Art. 2. Artikel 1404, van het Waals Wetboek van Sociale Actie en Gezondheid, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 4 december 2014, wordt aangevuld met twee leden, luidend als volgt:

"Met betrekking tot punt 4° wordt de maximale capaciteit verhoogd tot tweehonderd bedden als het rusthuis aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. in een doorlopende poging van evaluatie van de kwaliteit passen;

  2. de uitvoering van een seniorenlevensproject dat deel uitmaakt van het architectuurproject van de instelling;

  3. de diversificatie van de onthaalvoorzieningen door de beheerder, die naast het rusthuis ten minste drie andere voorzieningen moet dekken.

    De Minister die voor gezondheid bevoegd is, bepaalt de voorwaarden bedoeld in het tweede lid".

    Art. 3. In punt 18.1 van bijlage 120 bij hetzelfde Wetboek, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  4. het eerste lid wordt vervangen als volgt:

    Bij organisatie overdag of 's nachts binnen een specifieke architecturale eenheid wordt de huisvesting van gedesoriënteerde bejaarde personen of mensen met ernstige cognitieve stoornissen verzorgd in een aangepaste eenheid met een capaciteit van 8 tot 30 bewoners";

  5. het zesde lid wordt opgeheven.

    Art. 4. De inleidende zin van bijlage 121 van hetzelfde Wetboek wordt vervangen als volgt:

    "De capaciteit van een serviceflat mag niet kleiner dan vijf en niet groter dan honderdvijftig woningen zijn met twee locaties of twee gebouwen met meer dan 120 woningen".

    Art. 5. In de inleidende zin van bijlage 122 bij hetzelfde Wetboek, wordt het woord "vijftien" vervangen door het woord "dertig".

    Art. 6. De Minister van Gezondheid is belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Namen, 22 november 2018.

    De Minister-President,

    W. BORSUS

    De Minister van Sociale Actie, Gezondheid, Gelijke Kansen en Ambtenarenzaken,

    A. GREOLI

    Aanhef

    De Waalse Regering,

    Gelet op...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT