Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante activiteiten, de 8 novembre 2018

Artikel 1. Artikel 27 van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante activiteiten wordt vervangen als volgt :

"Art. 27. § 1. De losse standplaatsen kunnen worden toegewezen, in voorkomend geval per specialisatie, hetzij bij chronologische volgorde van aankomst op de markt, hetzij bij loting.

Wanneer de volgorde van aankomst op de markt van meerdere kandidaten niet uitgemaakt kan worden, gebeurt de toekenning van de standplaats bij loting.

§ 2. De gemeente of de concessiehouder kan met voorafgaande inschrijvingen op de losse standplaatsen werken.

Kandidaturen kunnen ingediend worden overeenkomstig artikel 30.

De losse standplaatsen worden toegewezen in chronologische volgorde van ontvangst van de aanvragen en, indien van toepassing, op basis van de gevraagde standplaats en specialisatie. Als meerdere aanvragen gelijktijdig ingediend worden, wordt de volgorde van toewijzing bij loting bepaald.

De gemeente of de concessiehouder maakt de toewijzing van een standplaats bekend aan de aanvrager hetzij :

  1. bij aangetekend schrijven met ontvangstbericht;

  2. bij overhandiging tegen ontvangstbewijs;

  3. langs de elektronische weg met ontvangstbericht.

    De gemeente of concessiehouder houdt een register bij met alle inschrijvingen, alsook de toewijzing van de standplaatsen.".

    Art. 2. Artikel 35 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

    " Art. 35. De overdracht van een via abonnement toegewezen standplaats is toegelaten wanneer de overnemer :

  4. houder is van een werkgeversmachtiging tot het uitoefenen van ambulante activiteiten;

    2 en de specialisatie van de overlater voortzet op de overgedragen standplaats, behalve als de gemeente of concessiehouder een wijziging van specialisatie toestaat.

    De standplaats mag ten vroegste één jaar na de overdracht opnieuw worden overgedragen, behalve na de expliciete goedkeuring van de gemeente of concessiehouder.

    De overnemer mag de overgedragen standplaats alleen gebruiken wanneer de gemeente of de concessiehouder heeft vastgesteld dat :

  5. aan de in de eerste twee leden bedoelde voorwaarden is voldaan;

  6. en, als het gemeentelijk reglement het aantal standplaatsen per onderneming beperkt, de onderneming van de overnemer dat aantal niet overschrijdt.".

    Art. 3. De Minister van Economie is belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Namen, 8 november 2018.

    Voor de Regering :

    De Minister-President,

    W. BORSUS

    De Minister van Economie, Industrie...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT