Besluit van de Voorzitter van het directiecomité houdende het huishoudelijk reglement van het directiecomité van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, de 4 janvier 2023

HOOFDSTUK 1. - Definities

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. "de Voorzitter": de Voorzitter van het Directiecomité van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg;

  2. "het Directiecomité": het Directiecomité van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg;

  3. "de FOD": de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg;

  4. "het lid": het lid van het Directiecomité.

    Het gebruik van de mannelijke vorm in dit besluit is gemeenslachtig.

    HOOFDSTUK 2. - Voorzitterschap en secretariaat

    Art. 2. § 1. De Voorzitter staat in voor de goede werking van het Directiecomité. Hij opent, leidt en sluit de vergaderingen.

    § 2. Wanneer de Voorzitter verhinderd is, wordt de functie van Voorzitter, voor de duur van deze verhindering, waargenomen door een vervanger die werd aangeduid door de Voorzitter. Indien de Voorzitter niet in staat is om een vervanger aan te duiden, dan zal het oudste lid van het comité de Voorzitter vervangen.

    Art. 3. § 1. De Voorzitter stelt een secretaris, lid of niet-lid van het comité, aan. Hij stelt twee adjunct-secretarissen, leden of niet-leden van het comité, van een verschillende taalrol aan om de secretaris bij te staan.

    § 2. De secretaris en de adjunct-secretarissen vervullen hun opdracht onder het gezag van de Voorzitter.

    § 3. De secretaris verzekert het dagelijks beheer van het Directie comité, hij ziet toe op de opstelling van de notulen van de vergaderingen en bezorgt de adviezen en beslissingen van het Directiecomité aan de bevoegde overheden. Hij is verantwoordelijk voor de archieven van het Directiecomité.

    § 4. Bij personeelsaangelegenheden wordt het secretariaat verzekerd door een personeelslid van de bevoegde directie van de Stafdirectie Personeel en Organisatie.

    § 5. Het secretariaat van het Directiecomité is gevestigd op volgend adres: Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, Ernest Blérotstraat 1, 1070 Brussel.

    HOOFDSTUK 3. - Organisatie van de vergaderingen en agenda

    Art. 4. Het Directiecomité vergadert op verzoek van de Voorzitter in principe minstens eenmaal per maand.

    De Voorzitter kan bijkomende vergaderingen van het Directiecomité bijeenroepen op eigen initiatief of op verzoek van ten minste één lid.

    Art. 5. De Voorzitter stelt de agenda van de vergaderingen op.

    Elk lid kan de Voorzitter een verzoek toezenden om bepaalde punten aan de agenda toe te voegen, samen met de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT