Besluit van de Voorzitter van het Directiecomité houdende het Huishoudelijk reglement van het Directiecomité van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, de 24 mars 2020

HOOFDSTUK 1. - Definities

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. "de Voorzitter" : de Voorzitter van het Directiecomité van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking;

  2. "het Directiecomité" : het Directiecomité van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking;

  3. "de FOD" : de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking;

  4. "het lid" : het lid van het Directiecomité.

    Het gebruik van de mannelijke vorm in dit besluit is gemeenslachtig.

    HOOFDSTUK 2. - Voorzitterschap en secretariaat

    Art. 2. De Voorzitter staat in voor de goede werking van het Directiecomité. Hij opent, leidt en sluit de vergaderingen.

    Wanneer de Voorzitter verhinderd is, wordt de functie van Voorzitter, voor de duur van deze verhindering, waargenomen door de houder van de managementfunctie of van de staffunctie van de FOD die het meeste aantal jaren ervaring in managements- en staffuncties binnen de FOD heeft.

    Art. 3. De Voorzitter duidt een secretaris en een adjunct-secretaris aan, die belast worden met het voorbereiden van de vergaderingen, het akte nemen van de beraadslagingen en de beslissingen van het Directiecomité en het opstellen van het proces-verbaal van de vergaderingen.

    De adjunct-secretaris behoort niet tot de taalrol van de secretaris en vervangt de secretaris indien hij verhinderd is.

    Bij personeelsaangelegenheden wordt het secretariaat verzekerd door een personeelslid van de bevoegde directie van de Stafdirectie Personeel en Organisatie.

    HOOFDSTUK 3. - Organisatie van de vergaderingen en agenda

    Art. 4. Het Directiecomité vergadert op uitnodiging van de Voorzitter.

    Een planning van de vergaderingen wordt opgesteld in juni en november.

    De Voorzitter kan bijkomende vergaderingen van het Directiecomité bijeenroepen op eigen initiatief of op verzoek van ten minste drie leden.

    Art. 5. De Voorzitter stelt de agenda van de vergaderingen op. Ieder lid kan de Voorzitter verzoeken agendapunten toe te voegen, in voorkomend geval samen met de pertinente documenten.

    Tijdens de vergadering kunnen enkel nieuwe agendapunten worden toegevoegd mits akkoord van de aanwezige leden. Deze punten mogen echter niet worden toegevoegd als ze specifiek betrekking hebben op de diensten die ressorteren onder een lid dat verhinderd is. Op eigen initiatief of op verzoek van een ander lid, kan de Voorzitter beslissen de behandeling van één of meerdere agendapunten uit te stellen.

    Elk document dat ter beslissing aan het Directiecomité wordt voorgelegd, bevat een voorstel van beslissing en van communicatie aan het personeel.

    Art. 6. De agenda en de documenten...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT