Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van artikel 16 van het decreet van 15 februari 2019 betreffende het jeugddelinquentierecht, wat betreft de aanwijzing van de dienst die het slachtoffer informeert over de beslissing tot herziening van een maatregel of sanctie, de 2 septembre 2022

Artikel 1. In de gevallen waarin de dienst slachtofferonthaal is gevat en het slachtoffer daar uitdrukkelijk voor kiest, informeert de dienst slachtofferonthaal het slachtoffer van een jeugddelict over de beslissing tot herziening van een door de jeugdrechter opgelegde maatregel of een door de jeugdrechtbank opgelegde sanctie en over de voorwaarden die in het belang van het slachtoffer zijn opgelegd.

In het eerste lid wordt verstaan onder dienst slachtofferonthaal: de bevoegde dienst van de justitiehuizen, vermeld in het decreet van 26 april 2019 houdende de justitiehuizen en de juridische eerstelijnsbijstand, die slachtofferzorg aanbiedt gedurende de verschillende fasen van de gerechtelijke procedure.

Art. 2. De Vlaamse minister, bevoegd voor opgroeien, en de Vlaamse minister, bevoegd voor justitiehuizen, zijn, ieder wat hem of haar betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Brussel, 2 september 2022.

De minister-president van de Vlaamse Regering,

J. JAMBON

De Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin,

H. CREVITS

De Vlaamse minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme,

Z. DEMIR

Aanhef

Rechtsgrond

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 15 februari 2019 betreffende het jeugddelinquentierecht, artikel 16, § 2, negende lid.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Inspectie van Financiën heeft advies gegeven op 15...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT