Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 28 juni 2019 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen voor mantelzorgers en gebruikers en het ministerieel besluit van 26 juli 2001 tot vaststelling van het bijdragesysteem voor de gebruiker van gezinszorg, en tot toekenning van een subsidie aan de vzw Socialistische Actie Blankenberge en aan het vormingsfonds gezinszorg Vlaamse Gemeenschap, wat betreft de uitvoering van het zesde Vlaams Intersectoraal Akkoord van 30 maart 2021, de 13 mai 2022

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van 28 juni 2019 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen voor mantelzorgers en gebruikers

Artikel 1. In artikel 20 van bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van 28 juni 2019 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen voor mantelzorgers en gebruikers wordt tussen het derde en het vierde lid een lid ingevoegd, dat luidt als volgt:

"De subsidie-enveloppe, vermeld in het eerste lid, wordt voor een openbaar centrum verhoogd met 4883,63 euro om de maatregel kwaliteit uit het zesde Vlaams Intersectoraal Akkoord van 30 maart 2021 voor de social/non- profitsectoren voor de periode 2021 tot 2025 uit te voeren.".

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van bijlage 2 bij het besluit van de Vlaamse Regering van 28 juni 2019 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen voor mantelzorgers en gebruikers

Art. 2. In artikel 30 van bijlage 2 bij het besluit van de Vlaamse Regering van 28 juni 2019 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen voor mantelzorgers wordt het eerste lid vervangen door wat volgt:

"De dienst stelt per 110 gebruikers, aan wie hij gezinszorg door verzorgend personeel biedt, één voltijdsequivalent begeleidend personeel tewerk. Per 55 extra gebruikers aan wie hij gezinszorg aanbiedt, stelt hij daarbovenop één halftijdsequivalent begeleidend personeel tewerk.".

Art. 3. In artikel 30, eerste lid, van bijlage 2 bij hetzelfde besluit, vervangen bij dit besluit, wordt het getal "110" vervangen door het getal "105" en wordt het getal "55" vervangen door het getal "53".

Art. 4. In artikel 52 van bijlage 2 bij hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het eerste lid wordt punt 2° vervangen door wat volgt:

    "2° een forfaitair bedrag van 44.188 euro per jaar en per 110 geholpen gebruikers, als subsidiëring van het begeleidend personeel;";

  2. tussen het tweede en het derde lid wordt een lid ingevoegd, dat luidt als volgt:

    "Het subsidiebedrag, vermeld in het eerste lid, 4°, wordt verhoogd met 1279 euro om de maatregel administratieve optimalisatie uit het zesde Vlaams Intersectoraal Akkoord van 30 maart 2021 voor de social/non-profitsectoren voor de periode 2021 tot 2025 uit te voeren.";

  3. in het bestaande vijfde lid, dat het zesde lid wordt, worden de woorden "het derde en het vierde lid" vervangen door de woorden "het vierde en het vijfde lid".

    Art. 5. In artikel 52, eerste lid, 2°, van bijlage 2 bij hetzelfde besluit, vervangen bij dit besluit, wordt het bedrag "44.188 euro" vervangen door het bedrag "45.081 euro" en wordt het getal "110" vervangen door het getal "105".

    Art. 6. In artikel 53 van bijlage 2 bij hetzelfde besluit wordt paragraaf 5 vervangen door wat volgt:

    " § 5. De verhogingen, vermeld in paragraaf 3, worden begrensd tot 4,87% van het toegekende urencontingent.

    Binnen de beschikbare begrotingskredieten kunnen de individuele diensten die het percentage, vermeld in het eerste lid, overschrijden, de verhogingen, vermeld in paragraaf 3, ontvangen voor de onregelmatige prestaties die het percentage, vermeld in het eerste lid, overschrijden, op voorwaarde dat die grens op sectorniveau niet wordt overschreden. De beschikbare middelen worden verdeeld over de diensten in kwestie in verhouding tot de onregelmatige prestaties boven het percentage, vermeld in het eerste lid.".

    Art. 7. In artikel 53, § 5, eerste lid, van bijlage 2 bij hetzelfde besluit, vervangen bij dit besluit, wordt het percentage "4,87%" vervangen door het percentage "5,2%".

    Art. 8. In bijlage 2 bij hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 27 november 2020, 28 mei 2021 en 17 september 2021, wordt een artikel 53/1 ingevoegd, dat luidt als volgt:

    "Art. 53/1. § 1. Voor de maatregel flexibiliteit tussen 18 uur en 20 uur uit het zesde Vlaams Intersectoraal Akkoord van 30 maart 2021 voor de social/non- profitsectoren voor de periode 2021 tot 2025 wordt een budget van 256.312,02 euro verdeeld tussen de erkende diensten voor gezinszorg. Dat budget stijgt jaarlijks met hetzelfde percentage als het percentage waarmee het urencontingent gezinszorg voor dat jaar verhoogd wordt.

    § 2. Het budget, vermeld in paragraaf 1, wordt evenredig verdeeld tussen de diensten op basis van het aantal gepresteerde uren gezinszorg tussen 18 uur en 20 uur op werkdagen als vermeld in artikel 21, tweede lid, van deze bijlage, met inbegrip van de uren die gepresteerd zijn in een centrum voor dagopvang, door het verzorgend personeel dat gefinancierd wordt met de middelen, vermeld in artikel 52, eerste lid, 1°, van deze bijlage. De diensten kunnen per gepresteerd uur maximaal 15% van het bedrag, vermeld in artikel 52, eerste lid, 1°, van deze bijlage, ontvangen. Voor die verdeling worden de gegevens in aanmerking genomen van het jaar waarop het budget betrekking heeft.

    § 3. De dienst bezorgt het aantal gepresteerde uren, vermeld in paragraaf 2, jaarlijks via een formulier dat het agentschap daarvoor op zijn website...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT