Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2002 betreffende het geregeld vervoer, de bijzondere vormen van geregeld vervoer, het vervoer voor eigen rekening en het ongeregeld vervoer, de 17 décembre 2021

Artikel 1. In het besluit van de Vlaamse regering van 19 juli 2002 betreffende het geregeld vervoer, de bijzondere vormen van geregeld vervoer, het vervoer voor eigen rekening en het ongeregeld vervoer, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 23 april 2004 en 10 juli 2008, worden een artikel 2/1 tot en met 2/5 ingevoegd, die luiden als volgt:

"Art. 2/1. Voor de exploitatie van geregeld vervoer als vermeld in artikel 16, § 1, van het decreet, is een vergunning vereist.

Het model van aanvraagformulier voor het verkrijgen of vernieuwen van een vergunning voor geregeld vervoer is als bijlage I bij dit besluit gevoegd.

}Art. 2/2. De minister is belast met het uitreiken van de vergunning. De minister neemt een beslissing binnen twee maanden na de datum waarop de vervoerder de vergunningsaanvraag heeft ingediend, rekening houdend met artikel 16, § 2, tweede lid, van het decreet. De aanvrager wordt daarvan op de hoogte gebracht uiterlijk tien dagen na afloop van de bovenvermelde termijn.

Art. 2/3. De duur van de vergunning voor het geregeld vervoer bedraagt maximaal vijf jaar. De minister kan de vergunning telkens voor maximaal vijf jaar hernieuwen.

Art. 2/4. De vergunningshouders zijn ertoe gehouden:

  1. de bepalingen van de vergunning na te leven, in het bijzonder de bepalingen over de te verzorgen verbindingen, de regelmaat, de continuïteit, de frequentie en de reisweg;

  2. de stopplaatsen te voorzien van een dienstregeling en een halte-aanduiding;

  3. de vergunning of een voor eensluidend gewaarmerkt afschrift daarvan aan boord van hun voertuigen te houden.

Art. 2/5. De minister kan de vergunninghouders verplichten de door de Vlaamse Regering vastgestelde tarieven na te leven."

Art. 2. In artikel 3, tweede lid, van hetzelfde besluit wordt de zinssnede "overeenkomstig de bepalingen van artikel 7, lid 2 van verordening (EEG) nr. 684/92 van de Raad van 16 maart 1992 houdende gemeenschappelijke regels voor het internationaal vervoer van personen met touringcars en met autobussen, gewijzigd bij verordening (EG) nr. 11/98 van de Raad van 11 december 1997" vervangen door de zinsnede "overeenkomstig de bepalingen van artikel 8, lid 2, van verordening (EG) nr. 1073/2009 van het Europees Parlement en de Raad van 21 oktober 2009 tot vaststelling van gemeenschappelijke regels voor toegang tot de internationale markt voor touringcar- en autobusdiensten en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 561/2006".

Art. 3. In artikel 4, , van hetzelfde...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT