Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 maart 2013 betreffende het welzijn van paarden en pony's op kermissen, de 9 juillet 2021

Artikel 1. Aan artikel 2 van het koninklijk besluit van 1 maart 2013 betreffende het welzijn van paarden en pony's op kermissen, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1° punt 1° en punt 2° worden opgeheven;

2° er wordt een punt 7° en 8° toegevoegd, die luiden als volgt:

"7° paardencarrousel: de paardencarrousel, vermeld in artikel 6ter, eerste lid, 2°, van de wet van 14 augustus 1986 betreffende de bescherming en het welzijn der dieren;

8° verantwoordelijke van een paardencarrousel: de verantwoordelijke van een paardencarrousel, vermeld in artikel 6ter, eerste lid, 3°, van de wet van 14 augustus 1986 betreffende de bescherming en het welzijn der dieren.".

Art. 2. In de artikelen 3, 4, § 2, 12, § 2, en 13, van hetzelfde besluit, worden de woorden "de ponnycarrousel" vervangen door de woorden "de paardencarrousel".

Art. 3. In hoofdstuk III van hetzelfde besluit wordt het opschrift van afdeling III vervangen door wat volgt:

"Afdeling III - Piste van de paardencarrousel".

Art. 4. In hetzelfde besluit worden een hoofdstuk IV/1, dat bestaat uit artikel 22/1, en een hoofdstuk IV/2, dat bestaat uit artikel 22/2, ingevoegd, die luiden als volgt:

"HOOFDSTUK IV/1. - Registratie van de paardencarrousels

Art. 22/1. § 1. Als de inrichting actief is geweest in het Vlaamse Gewest op datum van 1 januari 2021, kan elke verantwoordelijke van een paardencarrousel die paardencarrousel laten registreren.

De verantwoordelijke van de paardencarrousel dient de registratieaanvraag uiterlijk vóór 1 september 2021 in bij de dienst met een behoorlijk ingevuld formulier waarvan de dienst het model op zijn website ter beschikking stelt.

De aanvrager voegt bij het formulier, vermeld in het tweede lid, de nodige documenten die bewijzen dat de paardencarrousel actief was in het Vlaamse Gewest voor de datum, vermeld in het eerste lid.

§ 2. Binnen tien dagen na de dag waarop de dienst de registratieaanvraag heeft ontvangen, gaat de dienst na of de aanvraag volledig is en licht hij de aanvrager in voorkomend geval in over de ontbrekende gegevens.

Als het dossier volledig is, brengt de dienst de verantwoordelijke van de paardencarrousel binnen dertig dagen na ontvangst van de volledige registratieaanvraag op de hoogte van een van de volgende beslissingen:

1° de toekenning van de registratie, met vermelding van een registratienummer;

2° een gemotiveerde weigering van registratie.

De dienst bewaart de registratieaanvragen tot en met 31 december 2022.

HOOFDSTUK IV/2. -...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT