Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 juni 2018 betreffende het welzijn van in gevangenschap gehouden roofvogels, de 21 mai 2021

Artikel 1. In artikel 1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 juni 2018 betreffende het welzijn van in gevangenschap gehouden roofvogels worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. aan punt 1° worden de woorden "en die in gevangenschap gehouden worden" toegevoegd;

  2. punt 3° wordt opgeheven;

  3. in punt 4° wordt het woord "tentoonstellen" vervangen door het woord "tonen";

  4. in punt 4° worden tussen het woord "roofvogel" en het woord "tot" de woorden "of roofvogels" ingevoegd.

    Art. 2. In artikel 7, eerste lid, van hetzelfde besluit wordt vóór de woorden "Met behoud van de toepassing" de zin " Elke roofvogel wordt gehouden in een dierenverblijf." ingevoegd.

    Art. 3. Aan artikel 10 van hetzelfde besluit worden de volgende zin toegevoegd:

    "De verantwoordelijke kan, bij controle door een bevoegd persoon als vermeld in artikel 34, § 1, van de wet van 14 augustus 1986 betreffende de bescherming en het welzijn der dieren, de ongehinderde samenhuizing van deze diergroep aantonen.".

    Art. 4. In artikel 12 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in punt 1° worden tussen de woorden "van de roofvogel" en de woorden "In dat geval" de woorden "gestaafd door een attest van een dierenarts" ingevoegd;

  6. punt 2° wordt vervangen door wat volgt:

    "2° bij jonge roofvogels tot ze zelfstandig zijn en klaar om uit te vliegen van het nest.".

    Art. 5. In artikel 13 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  7. in de inleidende zin wordt tussen het woord "roofvogels" en het woord "aangebonden" het woord "tijdelijk" ingevoegd;

  8. er wordt een tweede lid toegevoegd, dat luidt als volgt:

    "De verantwoordelijke die een roofvogel tijdelijk aangebonden huisvest tijdens de training voor jacht of vrije vluchten, voert op regelmatige basis vrije vluchten uit met de roofvogels. Hij toont dat aan door een vliegdemonstratie met de roofvogel tijdens de controle door de bevoegde personen, vermeld in artikel 34, § 1 van de wet van 14 augustus 1986 betreffende de bescherming en het welzijn der dieren.".

    Art. 6. De artikelen 16 en 17 van hetzelfde besluit worden opgeheven.

    Art. 7. In artikel 19 van hetzelfde besluit wordt de zinsnede "De organisator van een roofvogeldemonstratie brengt de gemeente hiervan ten minste vier weken op voorhand op de hoogte," vervangen door de zinsnede "De persoon die de roofvogeldemonstratie verzorgt, brengt de gemeente daarvan ten minste drie weken op voorhand op de hoogte,".

    Art. 8. In bijlage 1 bij...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT