Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 9 november 2012 inzake erkenning en subsidiëring van de centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning, het besluit van de Vlaamse Regering van 28 maart 2014 tot uitvoering van het decreet van 29 november 2013 houdende de organisatie van preventieve gezinsondersteuning, het Procedurebesluit van 9 mei 2014, het Procedurebesluit Buitenschoolse Opvang van 19 december 2014 en het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2018 houdende de erkenning en de subsidiëring van consultatiebureaus en de erkenning van consultatiebureauartsen, wat betreft de procedure in het kader van samenvoeging van gemeenten, tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 september 2018 tot vaststelling van de nadere regels voor het toekennen van een sociale toeslag en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 juli 2018 tot vaststelling van de nadere regels over de rechten en plichten van begunstigden in hun..., de 21 décembre 2018

HOOFDSTUK 1. - Centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning

Artikel 1. In hoofdstuk 4 van het besluit van de Vlaamse Regering van 9 november 2012 inzake erkenning en subsidiëring van de centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 12 juli 2013, wordt een afdeling 4/1, die bestaat uit artikel 47/1, ingevoegd, die luidt als volgt:

"Afdeling 4/1. Gevolgen van de vrijwillige samenvoeging van gemeenten

Art. 47/1. Als gemeenten samengevoegd worden op basis van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, vult het agentschap de gegevens van de erkenning van het CKG in de samengevoegde gemeenten automatisch aan met de gegevens die voortvloeien uit de samenvoeging tot de nieuwe gemeente.

Kind en Gezin brengt het CKG elektronisch op de hoogte van de aanpassingen.".

HOOFDSTUK 2. - Huizen van het Kind en aanbodsvormen

Art. 2. Aan titel 5 van het besluit van de Vlaamse Regering van 28 maart 2014 tot uitvoering van het decreet van 29 november 2013 houdende de organisatie van preventieve gezinsondersteuning wordt een hoofdstuk 3, dat bestaat uit artikel 94/1 tot en met 94/4, toegevoegd, dat luidt als volgt:

"Hoofdstuk 3. Gevolgen van de vrijwillige samenvoeging van gemeenten

Art. 94/1. Als gemeenten waarvan de lokale besturen actor zijn in samenwerkingsverbanden met een verschillend werkingsgebied, samengevoegd worden op basis van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, kan het agentschap, op verzoek van de betrokken samenwerkingsverbanden, de werkingsgebieden van de betrokken samenwerkingsverbanden laten fuseren in een van de volgende gevallen:

  1. als alle betrokken samenwerkingsverbanden erkend zijn conform artikel 5 van dit besluit;

  2. als alle betrokken samenwerkingsverbanden erkend zijn conform artikel 5 van dit besluit en gesubsidieerd zijn conform artikel 12 van dit besluit.

    Het agentschap zet de erkenning en, in voorkomend geval, de subsidiëring van alle betrokken samenwerkingsverbanden stop en kent een nieuwe erkenning en subsidiëring met hetzelfde voorwerp als vóór de samenvoeging van de gemeenten toe aan het nieuwe samenwerkingsverband.

    De procedures die lopen met toepassing van artikel 64 tot en met 80 voor een van de betrokken samenwerkingsverbanden, kunnen voortgezet worden voor het nieuwe samenwerkingsverband.

    Het agentschap bezorgt het nieuwe samenwerkingsverband de nieuwe erkenning.

    Art. 94/2. Als gemeenten waarin het lokaal bestuur de vertegenwoordiger is van het samenwerkingsverband, dat de vorm heeft van een feitelijke vereniging als vermeld in artikel 17, samengevoegd worden op basis van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, past het agentschap automatisch de gegevens van de vertegenwoordiger aan die voortvloeien uit de samenvoeging tot de nieuwe gemeente.

    Het agentschap brengt de organisator elektronisch op de hoogte van de aanpassingen.

    Art. 94/3. Als gemeenten waarin het lokaal bestuur de organisator is van een aanbodsvorm samengevoegd worden op basis van het decreet van 22 december 2017 over...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT