Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten, wat betreft trambussen, de 26 octobre 2018

Artikel 1. Aan artikel 32bis, 2.2, van het koninklijk besluit van 15 maart 1968 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de auto's, hun aanhangwagens, hun onderdelen en hun veiligheidstoebehoren moeten voldoen, ingevoegd bij koninklijk besluit van 23 september 1991 en vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 12 januari 2018, wordt een punt 4° toegevoegd, dat luidt als volgt:

"4° voor dubbel gelede voertuigen met vier of meer assen: 38.000 kg.".

Art. 2. Artikel 3/1 van het koninklijk besluit van 2 juni 2010 betreffende het wegverkeer van uitzonderlijke voertuigen, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 27 februari 2013, wordt vervangen door wat volgt:

"Art. 3/1. Dit besluit is niet van toepassing op de volgende uitzonderlijke voertuigen:

  1. de uitzonderlijke voertuigen die in het verkeer op de openbare weg worden gebracht door of in opdracht van:

    1. het leger;

    2. de politiediensten;

    3. de wegbeheerder;

    4. de civiele bescherming;

    5. de brandweer;

  2. de uitzonderlijk voertuigen die in het verkeer op de openbare weg worden gebracht naar aanleiding van door de overheid georganiseerd vervoer voor rampenbestrijding;

  3. dubbel gelede bussen met vier of meer assen met een lengte van maximum 25,25 meter;

  4. praalwagens, binnen de voorwaarden, vermeld in artikel 56bis van de Wegcode.

    In de gevallen, vermeld in het eerste lid, gebeurt het uitzonderlijk vervoer onder de leiding van de overheid, de natuurlijke persoon of de rechtspersoon die het uitzonderlijk voertuig gebruikt. De overheid, de natuurlijke persoon of de rechtspersoon neemt alle vereiste maatregelen om de verkeersveiligheid te verzekeren alsook om het verkeer van het uitzonderlijk voertuig veilig en vlot te laten verlopen.".

    Art. 3. In artikel 2, § 1, 1°, b), van het besluit van de Vlaamse Regering van 20 december 2013 betreffende de bescherming van de verkeersinfrastructuur in geval van uitzonderlijk vervoer worden tussen het woord "sleep" en het woord "is" de woorden "of een gelede bus" ingevoegd.

    Art. 4. De Vlaamse minister, bevoegd voor het mobiliteitsbeleid, de openbare werken en het vervoer, en de Vlaamse minister, bevoegd voor het verkeersveiligheidsbeleid, zijn, ieder wat hem of haar betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Brussel, 26 oktober 2018.

    De minister-president van de Vlaamse Regering,

    G. BOURGEOIS

    De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn,

    B. WEYTS

    Aanhef

    De Vlaamse...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT