Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van diverse besluiten van de Regering van de Franse Gemeenschap betreffende de verloven en de loopbaanonderbrekingen, de 2 mai 2023

Artikel 1. Dit besluit zet, voor het personeel van de diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap, van de Hoge Raad voor de Audiovisuele sector, van Wallonie-Bruxelles Enseignement en van de instellingen van openbaar nut die ressorteren onder het Comité van sector XVII, gedeeltelijk de richtlijn (EU) 2019/ 1158 van het Europees Parlement en de Raad van 20 juni 2019 betreffende het evenwicht tussen werk en privéleven voor ouders en mantelzorgers en tot intrekking van Richtlijn 2010/18/EU van de Raad, om.

Art. 2. Artikel 13, 2°, van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenshap van 2 juni 2004 betreffende de verloven en afwezigheden van de personeelsleden van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap, de Hoge Raad voor de Audiovisuele Sector en de instellingen van openbaar nut die onder het Comité van Sector XVII ressorteren, laatst gewijzigd bij de besluiten van de Regering van de Franse Gemeenschap van 7 juni 2012 en 24 februari 2022, wordt vervangen als volgt :

" 2° bevalling van de echtgenote, van de persoon met wie het personeelslid samenleeft op het ogenblik van de bevalling of de geboorte van het kind ten aanzien van wie het vaderschap van het personeelslid vaststaat : twintig werkdagen. ".

Art. 3. Artikel 1 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 15 september 2006 betreffende het verlof wegens loopbaanonderbreking in de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap, van de Hoge Raad voor de Audiovisuele Sector van de Franse Gemeenschap en van de Instellingen van openbaar nut die onder het Comité van sector XVII ressorteren wordt vervangen als volgt :

" Artikel 1. § 1. Het koninklijk besluit van 7 mei 1999 betreffende de onderbreking van de beroepsloopbaan van het personeel van de besturen en elke bepaling die het zou wijzigen, worden van toepassing op de vastbenoemde personeelsleden van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap, van de Hoge Raad voor de Audiovisuele Sector, van Wallonie-Bruxelles Enseignement en de van de Instellingen van openbaar nut die onder het Comité van sector XVII ressorteren, onverminderd de artikelen 25 en 26 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 20 september 2012 tot instelling van een mandatenregeling voor de ambtenaren-generaal van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap en de instellingen van openbaar nut die onder het Comité van Sector XVII ressorteren.

§ 2. Wanneer het belang van de dienst het vereist...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT