Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 20 mei 2020 ter verduidelijking van het begrip 'prestaties die aanzienlijk lager zijn dan het gemiddelde van de vergeleken scholen' en ter definiëring van het proces voor de identificatie van de bedoelde scholen en van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 17 december 2020 tot uitvoering van de artikelen 1.5.2-14 e.v. van het wetboek van basis- en secundair onderwijs met betrekking tot het aanpassingsstelsel en het samenwerkingsprotocol, de 1 juillet 2022

TITEL I. - Wijzigingen van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 20 mei 2020 ter verduidelijking van het begrip "prestaties die aanzienlijk lager zijn dan het gemiddelde van de vergeleken scholen" en ter definiëring van het proces voor de identificatie van de bedoelde scholen

Artikel 1. Artikel 5, § 3, van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 20 mei 2020 ter verduidelijking van het begrip "prestaties die aanzienlijk lager zijn dan het gemiddelde van de vergeleken scholen" en ter definiëring van het proces voor de identificatie van de bedoelde scholen, wordt aangevuld met een lid, luidend als volgt :

" De meest recente gegevens met betrekking tot de resultaten van de externe proeven die bekrachtigd worden met een getuigschrift, zijn die welke in het bezit zijn van de administratie vóór 1 oktober van het kalenderjaar voorafgaand aan de identificatie. ".

Art. 2. In hetzelfde besluit wordt artikel 6, § 3, vervangen als volgt :

" § 3. De Directeur-generaal van de Algemene Directie voor de sturing van het onderwijssysteem stelt de lijst op van de geïdentificeerde met prestaties die aanzienlijk lager zin dan het gemiddelde van de vergeleken scholen. De vaststelling van deze lijst gebeurt uiterlijk op 20 april. De directeur-generaal bezorgt deze lijst in volledige vertrouwelijkheid en ter informatie aan de minister die bevoegd is voor het leerplichtonderwijs. ".

Art. 3. In hetzelfde besluit wordt artikel 7 vervangen als volgt :

" Art. 7. De Algemene sturingsdienst voor scholen en psycho-medisch-sociale centra stelt de inrichtende macht en de directie van de school van elke betrokken school ervan in kennis dat ze openomen is in de lijst van de geïdentificeerde scholen met prestaties die aanzienlijk lager zijn dan het gemiddelde van de vergeleken scholen bedoeld in artikel 6, § 3. Deze kennisgeving gebeurt uiterlijk tien schoolwerkdagen na de vaststelling van de lijst bedoeld in artikel 6, § 3. ".

TITEL II. - Wijzigingen van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 17 december 2020 tot uitvoering van de artikelen 1.5.2-14 e.v. van het wetboek van basis- en secundair onderwijs met betrekking tot het aanpassingsstelsel en het samenwerkingsprotocol.

Art. 4.In het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 17 december 2020 tot uitvoering van de artikelen 1.5.2-14 e.v. van het wetboek van basis- en secundair onderwijs met betrekking tot het aanpassingsstelsel en het samenwerkingsprotocol, wordt een artikel 1/1 in hoofdstuk 1 toegevoegd, luidend als volgt :

" Artikel 1/1. De Regering delegeert de bevoegdheden die haar worden toevertrouwd overeenkomstig de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT