Besluit van de regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 20 september 2019 betreffende de kabinetten van de ministers van de regering van de Franse Gemeenschap, het secretariaat van de regering van de Franse Gemeenschap en de SePAC, de 2 juin 2022

Artikel 1. Artikel 22 van het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 20 september 2019 betreffende de kabinetten van de ministers van de regering van de Franse Gemeenschap, het secretariaat van de regering van de Franse Gemeenschap en van SePAC, wordt vervangen door hetgeen volgt:

"Art. 22. § 1. Aan de in de ministeriële kabinetten aangestelde ambtenaren, met uitzondering van de deskundigen en de studenten, wordt een vakantie-uitkering, een eindejaarstoelage, maaltijdcheques en een haard- of standplaatstoelage toegekend, indien zij voldoen aan de toekenningsvoorwaarden bepaald in het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 30 augustus 2001 houdende toekenning van een haard- of standplaatstoelage aan de ambtenaren van de regeringsdiensten, van de Hoge Raad voor de Audiovisuele Sector en van de Instellingen van openbaar nut die onder het Comité van Sector XVII ressorteren.

§ 2. Maaltijdcheques worden toegekend aan de bij de ministeriële kabinetten gedetacheerde ambtenaren, ongeacht of het gaat om statutaire dan wel contractuele personeelsleden.".

Art. 2. Afdeling 12 van hetzelfde besluit wordt vervangen door hetgeen volgt:

"Afdeling 12 - Medewerkers van ministers die hun ambt neerleggen

Art. 45. Voor de toepassing van deze afdeling wordt verstaan onder:

  1. aftredende regering: de regering van de vorige legislatuur;

  2. ambtsvoerende regering: de regering die thans aan de macht is;

  3. minister(s) die zijn/hun ambt heeft/hebben neergelegd: lid (leden) van de aftredende regering, dat/die niet langer een ministerieel mandaat of het ambt van voorzitter van een vergadering bekleedt/bekleden, en dat/die sedert meer dan zes maanden zijn ambt heeft/hebben bekleed;

  4. minister-president: de ambtsvoerende minister-president van de regering.

Art. 46. § 1. Bij elke minister die zijn ambt heeft neergelegd, kunnen één voltijds of twee halftijds aangestelde of gedetacheerde personeelsleden worden aangewezen.

Deze ambtenaren worden hierna "de medewerkers van de minister(s) die zijn/hun ambt heeft/hebben neergelegd" genoemd.

§ 2. Een minister die zijn ambt heeft neergelegd en lid was van verschillende regeringen, kan slechts medewerkers krijgen toewezen die met één enkele regering worden verbonden.

Art. 47. § 1. De medewerkers van ministers die hun ambt hebben neergelegd, worden op voordracht van de minister die zijn ambt heeft neergelegd, door de minister-president aangesteld of gedetacheerd.

§ 2. Zij worden geplaatst onder de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT