Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot uitvoring van diverse bepalingen van het decreet van de Franse Gemeenschap van 14 maart 2019 betreffende de opvang in gemeenschapscentra voor uithandengegeven jongeren, de 15 juillet 2021

HOOFDSTUK 1. - De gezondheids-, veiligheids- en hygiënevoorschriften voor de in artikel 11, lid 2, van het decreet bedoelde leefruimten

Artikel 1. De individuele leefruimten, de gemeenschappelijke ruimten en de specifieke ruimten waar de jongere tijdelijk kan worden afgezonderd, zijn verwarmd, geventileerd en voorzien van daglicht. Zij moeten de volgende minimumafmetingen hebben: 6 m2 oppervlakte en 17 m3 volume per individuele leefruimte en specifieke isolatieruimte en 5m2 oppervlakte en 14 m3 volume per jongere voor alle gemeenschappelijke ruimten.

De jongere moet toegang hebben tot sanitaire voorzieningen die veiligheid en hygiëne garanderen. De douchefaciliteiten bestaan uit geïsoleerde cabines. Elke cabine heeft een enkele douche en een droge bergruimte voor persoonlijke bezittingen. Deze cabines moeten voldoende oppervlakte hebben en zo zijn ontworpen dat de inzittenden volledige privacy wordt geboden. Zij moeten van elkaar gescheiden zijn door ondoorzichtige scheidingswanden met een hoogte van ten minste 1,90 m. Douches moeten zo zijn ontworpen dat uitglijden en vallen wordt voorkomen. De vloer en de wanden van de douches moeten zo zijn gebouwd dat zij gemakkelijk kunnen worden gereinigd en ontsmet. Jongeren mogen niet worden blootgesteld aan tocht.

De individuele woonruimten, de gemeenschappelijke ruimten en de specifieke ruimten waar de jongere tijdelijk kan worden afgezonderd, moeten als een goed huisvader en als een redelijk mens worden onderhouden.

Art. 2. De specifieke ruimte voor de tijdelijke afzondering van de jongere omvat ten minste een bed, een tafel en een zitplaats die op de vloer zijn bevestigd.

Het meubilair en de uitrusting moeten de veiligheid van de jongere waarborgen.

HOOFDSTUK 2. - De procedures voor de afgifte van afschriften van de in artikel 23, lid 3, van het decreet bedoelde documenten in het dossier van de jongere

Art. 3. De personen bedoeld in artikel 23, § 3, van het decreet die afschriften wensen te krijgen van de stukken van het dossier van de jongere, dienen een verzoek in bij de directeur per post of e-mail, telefonisch of persoonlijk aan het opvangloket van het centrum.

Art. 4. § 1. Aan de jongere en aan de personen die het ouderlijk gezag over hem uitoefenen indien hij minderjarig is, wordt uiterlijk op de werkdag volgend op het verzoek persoonlijk, dan wel per post of langs elektronische weg, naar keuze, een afschrift van de stukken van het dossier verstrekt.

§ 2. De afschriften waarom de advocaat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT