Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van bijzondere machten nr. 51 tot afwijking van sommige statutaire voorschriften betreffende het onderwijzend personeel en de PMS-centra en tot verlenging van de termijnen voor opleiding tijdens de loopbaan in het kader van de tweede golf van de gezondheidscrisis COVID-19, de 2 mars 2021

Artikel 1. § 1. Dit artikel is alleen van toepassing op de in de volgende leden bedoelde statutaire kandidaatstellingen die in de loop van het jaar 2020-2021 worden ingediend.

§ 2 In afwijking van de artikelen 34bis, § 1, eerste lid, 34ter, § 1, eerste lid, 34quater, § 5, eerste lid en 35, § 2 van het decreet van 1 februari 1993 tot vaststelling van het statuut van de personeelsleden van het gesubsidieerd vrij onderwijs, kan het aanvraagformulier om aanspraak te kunnen maken op de voorrang bedoeld in voornoemd decreet, per e-mail of per gewone post worden ingediend.

In afwijking van de bepalingen van artikel 34bis, § 3 en § 4 van hetzelfde decreet, kunnen de lijst en de indeling van de personeelsleden die tot de verschillende groepen bedoeld in artikel 34, § 1, tweede lid, behoren, tegen ontvangstbewijs of per e-post of per gewone post worden ingediend.

§ 3 In afwijking van de artikelen 24, § 6 en 27ter, § 2 van het decreet van 6 juni 1994 tot vaststelling van het statuut van het gesubsidieerd personeel van het gesubsidieerd officieel onderwijs, kan het aanvraagformulier om in aanmerking te komen voor de voorrang bedoeld in voornoemd decreet, per e-mail of per gewone post worden ingediend.

§ 4 In afwijking van artikel 23, § 1, laatste lid, en § 5, laatste lid, en artikel 29bis, § 2, van het decreet van 31 januari 2002 tot vaststelling van het statuut van de leden van het gesubsidieerd technisch personeel van de gesubsidieerde officiële PMS-centra, kan het aanvraagformulier voor het recht op de voorrang bedoeld in het voornoemde decreet worden ingediend per e-mail of per gewone post.

§ 5 In afwijking van de artikelen 30, § 2bis en § 5, en 38bis, § 2, van het decreet van 31 januari 2002 tot vaststelling van het statuut van de leden van het gesubsidieerd technisch personeel van de gesubsidieerde vrije PMS-centra, kunnen de aanvragen om aanspraak te kunnen maken op de voorrang bedoeld in voornoemd decreet, per e-mail of per gewone post worden ingediend.

§ 6. In afwijking van artikel 23, § 6 en § 7, van het decreet van 10 maart 2006 betreffende het statuut van de godsdienstmeesters en de godsdienstleraren, kan het aanvraagformulier om aanspraak te kunnen maken op de voorrang bedoeld in het voornoemde decreet, per e-mail of per gewone post worden ingediend.

§ 7 Aan elke kandidaat die zijn sollicitatie in de vereiste vorm en binnen de vereiste termijn heeft ingediend, moet elektronisch of per gewone post een ontvangstbevestiging worden gestuurd.

Art. 2. In afwijking van artikel 28, § 8, eerste lid, van het decreet van 12 mei 2004 tot vaststelling van de rechten en plichten van de kinderverzorgers en houdende diverse bepalingen betreffende de valorisatie van de dagen gepresteerd door het niet-statutair personeel van de Franse Gemeenschap, kan voor de aanvragen die in de loop van het schooljaar 2020-2021 worden ingediend, het aanvraagformulier om aanspraak te kunnen maken op de voorrang bedoeld in voornoemd decreet, per elektronische of gewone brief worden toegezonden.

Aan elke kandidaat die binnen de gestelde termijn en in de vereiste vorm een sollicitatie heeft ingediend, moet elektronisch of per gewone post een ontvangstbevestiging worden gestuurd.

Art. 3. § 1. In afwijking van de artikelen 29 en 29bis van het decreet van 11 april 2014 tot regeling van de titels en ambten in het door de Franse Gemeenschap georganiseerd en gesubsidieerd basis- en secundair onderwijs, zijn de inrichtende machten vrijgesteld van de raadpleging van de gegevensbank die hun door de Regering ter beschikking wordt gesteld krachtens artikel 27 van hetzelfde decreet, in het kader van de aanwerving van een personeelslid met een andere dan de vermelde titel.

§ 2 In afwijking van artikel 5 van het decreet van 14 maart 2019 tot vaststelling van diverse bepalingen betreffende de organisatie van de werkzaamheden van het onderwijzend personeel en tot toekenning van meer organisatorische flexibiliteit aan de inrichtende machten, zijn de inrichtende machten vrijgesteld van de raadpleging van de gegevensbank die hun door de Regering ter beschikking wordt gesteld krachtens artikel 27 van voornoemd decreet van 11 april 2014, wanneer zij aan een personeelslid nieuwe toewijzingen toekennen in de vorm van bijkomende lestijden boven de volledige...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT