Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van bijzondere machten nr. 49 betreffende de steun van de sportfederaties en-verenigingen erkend in het kader van de COVID-19-gezondheidscrisis, de 2 mars 2021

Artikel 1. Dit besluit heeft als doel de toekenningsvoorwaarden en de berekeningsmethoden te bepalen voor de uitzonderlijke subsidies die aan de operatoren bedoeld in het tweede lid worden toegekend ten gevolge van de gezondheidsmaatregelen in verband met de gezondheidscrisis van het COVID-19-coronavirus die de sportperiode tussen 1 juli 2020 tot 30 juni 2021 beïnvloed hebben;

De operatoren bedoeld in dit besluit zijn sportfederaties, niet-competitieve sportfederaties, de sportfederatie voor gehandicapten, multidisciplinaire sportverenigingen, de vrijetijdssportvereniging voor gehandicapten, de schoolsportvereniging en de sportvereniging in het hoger onderwijs erkend door de Franse Gemeenschap krachtens de artikelen 21 tot 28 van het decreet van 3 mei 2019 betreffende de in de Franse Gemeenschap georganiseerde sportbeweging.

Art. 2. De regering draagt de minister van Sport op om een uitzonderlijke subsidie van een totaal bedrag van zes miljoen euro toe te kennen aan de operatoren bedoeld in artikel 1, tweede lid, onder de voorwaarden van artikel 3.

Art. 3. § 1. De uitzonderlijke subsidie bedoeld in artikel 2 wordt toegekend aan de operator bedoeld in artikel 1, tweede lid, onder de voorwaarden vermeld in de paragrafen 2 tot 7.

§ 2. Het bedrag van de uitzonderlijke subsidie dat toegekend wordt aan de begunstigde, wordt bepaald door de toepassing van de volgende formule (X/H) x G waar :

  1. X overeenstemt met de beschikbare kredieten beslist door de regering, zoals bedoeld in artikel 2, na aftrek van de toepassing van een vast bedrag van twintigduizend euro toegekend aan elke operator, zijnde een totale aftrek van één miljoen tweehonderdzestigduizend euro;

  2. H overeenstemt met de optelling van alle verkregen waarden G;

  3. G overeenstemt met het resultaat van de toepassing van de formule [(A x B) + (C + D + E)] x F, uitgevoerd voor elke begunstigde betrokken bij de subsidie die als volgt gelezen moet worden :

    - A = de classificatie " COVID ", beschreven in paragraaf 3;

    - B = de classificatie " impact COVID ", beschreven in paragraaf 4;

    - C = de classificatie " Topsport ", beschreven in paragraaf 5;

    - D = de classificatie " potentieel 2021/2022/2024 ", beschreven in paragraaf 6;

    - E = de classificatie " opleiding van leidinggevend personeel ", beschreven in paragraaf 7;

    - F stemt overeen met het aantal aangeslotenen van de betrokken begunstigde voor het jaar 2019;

    - Voor elke begunstigde moet een vast bedrag van twintigduizend euro toegevoegd worden aan het resultaat behaald door de toepassing van de formule (X/H) x G.

    § 3. De classificatie " COVID "geeft een lijst van de begunstigden rekening houdend met de volgende factoren :

  4. binnen of buitenoefening;

  5. individuele of collectieve oefening;

  6. oefening met of zonder contact.

    De toegekende punten variëren tussen één en zeven, afhankelijk van de impact van de gezondheidsmaatregelen waaraan de sportdiscipline (s) van de operatoren zijn blootgesteld, dit variërend van zeer laag tot groot in de mate waarin toegang tot de sportinfrastructuur verboden werd en / of contact tussen personen verboden werd.

    Punten worden toegekend door elke begunstigde in één enkele categorie te classificeren op basis van zijn belangrijkste kenmerken :

  7. een individuele sportdiscipline die buiten uitgeoefend wordt, krijgt één punt;

  8. een collectieve sportdiscipline...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT