Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 20 juli 2006 houdende oprichting van de sociale dienst van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap, van de 'Conseil supérieur de l'Audiovisuel' (Hoge Raad voor de Audiovisuele Sector), van Wallonie Bruxelles Enseignement en van de instellingen van openbaar nut ressorterend onder het Comité van Sector XVII, de 21 janvier 2021

Artikel 1. In artikel 3, derde lid, van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 20 juli 2006 houdende oprichting van de sociale dienst van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap, van de "Conseil supérieur de l'Audiovisuel" (Hoge Raad voor de Audiovisuele Sector), van Wallonie Bruxelles Enseignement en van de instellingen van openbaar nut ressorterend onder het Comité van Sector XVII, worden de woorden " van de vertegenwoordigers van de Minister " vervangen door de woorden " van de vertegenwoordiger van de Regering ".

Art. 2. In artikel 5, eerste lid, van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. 4° wordt vervangen als volgt :

    " 4° de aanwezigheid van een vertegenwoordiger die wordt aangesteld door de Regering die met raadgevende stem de zittingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur, van de werkgroepen en commissies van rechtswege bijwonen, waarvan de bevoegdheden deze zijn die in artikel 8 opgenomen worden ; " ;

  2. in 5° worden de woorden " de vertegenwoordigers " vervangen door de woorden " de vertegenwoordiger " ;

  3. in 6° worden de woorden " de vertegenwoordigers die werden aangesteld door de minister " vervangen door de woorden " de vertegenwoordiger die werd aangesteld door de Regering ", en worden de woorden in de Franse tekst " lesquels ont " vervangen door de woorden " lequel a ".

    Art. 3. In artikel 6 van hetzelfde besluit wordt het woord " Minister " vervangen door het woord " Regering ".

    Art. 4. Artikel 8 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 8 februari 2017, wordt vervangen als volgt :

    " Art. 8. § 1. Het toezicht op de activiteiten van de vereniging zonder winstoogmerk wordt uitgeoefend door de vertegenwoordiger aangesteld door de Regering.

    Een plaatsvervangende vertegenwoordiger wordt ook aangesteld door de Regering, die de vertegenwoordiger bedoeld in het eerste lid vervangt ingeval deze zijn opdrachten niet zou kunnen uitoefenen.

    De vertegenwoordiger is bevoegd om toezicht uit te oefenen op het beheer alsook op de begroting en rekeningen van de vereniging.

    Onverminderd zijn recht een beroep in te dienen bij de Regering en de bevoegdheden die hem krachtens dit artikel worden toevertrouwd, kan hij geen onderrichtingen geven, noch de uitvoering van regelmatig genomen beslissingen verhinderen.

    Hij mag geen lid van de vereniging zijn.

    Hij kan afzonderlijk de steun van een lid van het personeel dat ressorteert onder de betrokken diensten en instellingen aanvragen, met de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT