Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van bijzondere machten nr. 27 betreffende de organisatie van het toegangs- en toelatingsexamen voor de studies van de eerste cyclus in de medische en tandheelkundige wetenschappen voor het academiejaar 2020-2021, de 11 juin 2020

Artikel 1. Dit besluit van bijzondere machten is van toepassing op het toegangs- en toelatingsexamen voor de studies van de eerste cyclus geneeskunde en de studies van de eerste cyclus tandheelkunde, hierna "toegangs- en toelatingsexamen" genoemd, voor het academiejaar 2020-2021.

Art. 2. In afwijking van artikel 1, § 2, vierde lid, van het decreet van 29 maart 2017 betreffende de studie geneeskunde en tandheelkunde wordt het toegangs- en toelatingsexamen voor het eerst centraal georganiseerd op 28 augustus 2020.

  1. De uiterste datum voor de inschrijving voor de eerste proef als bedoeld in lid 1 is 12 augustus 2020.

Art. 3. Het toegangsexamen en toelatingsexamen wordt een tweede maal gehouden op 12 september 2020 in elke universitaire instelling die bevoegd is om de studies van de eerste cyclus geneeskunde en/of de studies van de eerste cyclus tandheelkunde te organiseren en ze organiseert.

De uiterste datum voor de inschrijving voor de tweede proef als bedoeld in het eerste lid is 5 september 2020.

Art. 4. In aanvulling op artikel 1, § 3, eerste lid, van hetzelfde decreet wordt voor het academiejaar 2020-2021 de kandidaat die zich voor de eerste proef inschrijft, automatisch ingeschreven voor de tweede test.

Indien hij niet slaagt voor de eerste proef, legt de kandidaat de tweede proef voor bij de universitaire instelling die bij de inschrijving voor de eerste proef is opgegeven en met het oog op de inschrijving voor dezelfde studierichting. De kandidaat kan echter vóór de uiterste inschrijvingsdatum voor de tweede test aan de Academie voor Onderzoek en Hoger Onderwijs vragen om de universitaire instelling en/of de studierichting van zijn keuze te wijzigen.

De inschrijving van de geslaagde kandidaat van de eerste proef voor de tweede proef wordt automatisch geannuleerd door de Academie voor Onderzoek en Hoger Onderwijs.

In afwijking van artikel 1, § 3, tweede lid, tweede zin, van hetzelfde decreet wordt voor het academiejaar 2020-2021 bij de inschrijving voor het toegangs-en toelatingsexamen tweemaal aangerekend. Het inschrijvingsgeld voor de tweede proef wordt door ARES terugbetaald aan de gegadigde van de eerste proef.

Art. 5. Met het oog op het academiejaar 2020-2021 behoudt de kandidaat die als niet-ingezetene wordt beschouwd, bij zijn inschrijving voor de eerste proef automatisch dit statuut voor beide proeven, tenzij hij vóór de uiterste datum voor inschrijving voor de tweede proef tegenover ARES een wijziging van de toestand kan verantwoorden waardoor hij zijn statuut als ingezetene in de zin van artikel 1 van het decreet van 16 juni 2006 tot...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT