Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot bepaling van de nadere regels voor het verkrijgen van het label voor schoolboeken, digitale hulpbronnen en pedagogische tools alsook de criteria van het erbij horende Handvest, de 2 mai 2019

Artikel 1. Elke uitgever die erom verzoekt bij de Algemene Directie Leerplichtonderwijs, na zich ertoe te hebben verbonden de bepalingen van het bij dit besluit gevoegde Handvest na te leven, krijgt het label voor de schoolboeken, de digitale hulpbronnen en de pedagogische tools die hij uitgeeft.

De in lid 1 bedoelde verbintenis wordt aangegaan door middel van het bij dit besluit gevoegde formulier. Zij wordt ondertekend door de persoon die bevoegd is om de uitgever te binden.

Art. 2. Het is de uitgever niet toegestaan het label te vermelden op de schoolboeken, digitale hulpbronnen en pedagogische instrumenten die hij uitgeeft. Hun certificering blijkt uit hun aanwezigheid in een register dat wordt bijgehouden door de Algemene Directie Leerplichtonderwijs. Dit register is gepubliceerd op de website www.enseignement.be.

Met het oog op de bijwerking van dit register deelt de uitgeverij schriftelijk aan de Algemene Directie Leerplichtonderwijs de volledige referenties (in het bijzonder ISBN) mee van de werken die ze wenst te labelen en van de nieuwe versies ervan.

Art. 3. De Algemene Inspectiedienst is bevoegd om, op verzoek van de Algemene Directie Leerplichtonderwijs, de conformiteit van de gelabelde schoolboeken, digitale hulpmiddelen en pedagogische tools met de bepalingen van het Handvest te controleren.

De controle heeft betrekking op schoolboeken, digitale hulpbronnen en pedagogische tools die zijn opgenomen in het in artikel 2 bedoelde register.

De inspecteurs kunnen een beroep doen op de deskundigheid van de Directie Gelijke Kansen.

De inspecteurs kunnen de uitgevers om alle informatie verzoeken die relevant is voor de uitoefening van hun opdrachten.

Elke controle leidt tot een verslag dat aan De Algemene Directie Leerplichtonderwijs wordt toegezonden.

Art. 4. De Algemene Directie Leerplichtonderwijs kan op basis van het in artikel 3 bedoelde verslag verklaren dat een of meer bepalingen van het in artikel 1 bedoelde Handvest niet in acht zijn genomen en overwegen het label van het desbetreffende schoolboek, de digitale hulpbronnen of de pedagogische tools in te trekken.

De Algemene Directie Leerplichtonderwijs deelt de uitgever mee dat de intrekking van het label wordt overwogen en de precieze redenen daarvoor. De uitgever kan binnen een maand na ontvangst van deze informatie reageren en verzoeken om door De Algemene Directie Leerplichtonderwijs te worden gehoord.

Indien wordt besloten het label in te trekken, wordt/worden het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT