Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot hervorming van de loopbaan van de personeelsleden van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap, de Hoge Raad voor de Audiovisuele Sector en de instellingen voor openbaar nut die onder het Comité van Sector XVII ressorteren, de 12 avril 2019

HOOFDSTUK I. - Wijzigingsbepalingen van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap

Artikel 1. Artikel 2 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap, wordt gewijzigd als volgt:

  1. bij § 2 worden de volgende drie leden toegevoegd:

    "Met uitzondering van de vlakke loopbaan en de overgang naar het in de artikelen 44 tot en met 45 bedoelde niveau worden de bevorderingsgraden tot en met rang 15 ingedeeld in omkaderings- en deskundigengraden.

    Tenzij anders bepaald, worden de bevoegdheden inzake toewijzing en delegatie die toegekend worden aan ambtenaren die houder zijn van een rang 12 met toepassing van dit besluit en de uitvoeringsbesluiten daarvan, uitsluitend uitgeoefend door ambtenaren die houder zijn van een omkaderingsgraad van rang 12.

    In afwijking van het voorgaande lid, oefent de ambtenaar houder van een omkaderingsgraad van rang 11 de bevoegdheden uit die bij artikel 5 van dit statuut aan de ambtenaren die houder zijn van een rang 12 zijn toegewezen en dit ook op het gebied van tucht-, stage-, evaluatieaangelegenheden zonder echter de beoordelaar bedoeld in artikel 88, tweede lid, te kunnen zijn. ";

  2. In § 3, 1°, worden de woorden "deskundig personeel" vervangen door de woorden "gespecialiseerd personeel".

    Art. 2. In artikel 4, tweede lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden "zestig werkdagen" vervangen door de woorden "zestig kalenderdagen".

    Art. 3. In artikel 13, tweede lid, 2°, van hetzelfde besluit, worden de woorden "de Directieraad" vervangen door de woorden "het Directiecomité".

    Art. 4. Onder Titel VIII "Loopbaan, Hoofdstuk I: Algemeenheden" van hetzelfde besluit wordt de volgende vermelding ingevoegd

    "Afdeling I. - Vacante betrekkingen".

    Art. 5. In artikel 38, § 2, lid 1, van hetzelfde besluit, worden de woorden "van rang 12" vervangen door de woorden "van rang 11 of 12".

    Art. 6. Na artikel 40 van hetzelfde besluit, wordt een afdeling 2 ingevoegd, luidend als volgt:

    "Afdeling II. - Vacante graden van deskundige

    Art. 40/1. - De andere graden van deskundigen dan de graad van deskundige adjunct-directeur-generaal worden toegekend op basis van vacante graden in de rang binnen de perken van een door de Regering te bepalen aantal graden.

    Art. 40/2. - De Regering, of de ambtenaar-generaal aan wie zij deze bevoegdheid heeft gedelegeerd, kan elke graad van deskundige die definitief geen houder heeft of elke graad van deskundige die binnen de komende twaalf maanden definitief zonder houder zal zijn, vacant verklaren om de behoeften te verhelpen via een bevordering door verhoging in graad of, in voorkomend geval, door overgang naar het hogere niveau.

    Art. 40/3. - De vacante graden van deskundige worden bij de oproep tot de kandidaten ter kennis van de ambtenaren gebracht.

    De oproep tot het indienen van kandidaturen gaat samen met een kandidatuurformulier, waarvan het model door het directiecomité zo is opgesteld dat elke kandidaat kan aantonen dat hij of zij over de nodige deskundigheid beschikt in het ambt dat hij of zij uitoefent, en met name dat deze deskundigheid bijdraagt tot de goede werking van de dienst en het goede beheer van de vaardigheden waaraan hij of zij bijdraagt.

    Kandidaten voor dezelfde graad worden verdeeld in drie groepen die hen rangschikken op basis van hun expertiseniveau.

    Art. 40/4. - Het directiecomité stelt een voorlopig voorstel tot indeling op door voor elke kandidaat een met redenen omkleed advies uit te brengen over de keuze van de groep waarbinnen het zijn/haar kandidatuur rangschikt.

    Voor de indeling in de rangen 31 en 21, worden de kandidaten die over een of meer bekwaamheidsbewijzen in de zin van het Samenwerkingsakkoord van 24 juli 2003 betreffende de bekrachtiging van de bevoegdheden op het gebied van de voortgezette beroepsopleiding, gesloten tussen de Franse Gemeenschap, het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie, goedgekeurd bij decreet van 24 oktober 2003, of andere bepalingen die in de plaats daarvan komen, bekwaamheidsbewijzen die een ambt voldoend substantieel dekken, beschikken, automatisch ingedeeld in de eerste groep van kandidaten die over de hoogste graad van deskundigheid beschikken. Deze automatische indeling is niet van toepassing wanneer de in aanmerking te nemen bekwaamheidsbewijzen of een van de bekwaamheidsbewijzen reeds in aanmerking zijn/is genomen in de loopbaan van de kandidaat om een verandering van kwalificatiegroep te verkrijgen.

    Iedere kandidaat ontvangt een met redenen omkleed advies over zijn of haar zaak, tegen ontvangstbewijs of per aangetekende brief.

    De kandidaat die zich benadeeld acht, kan binnen tien dagen na de in het vorige lid bedoelde kennisgeving een bezwaar indienen bij het Directiecomité.

    Hij zal op zijn verzoek worden gehoord. Hij kan zich laten bijstaan door elke persoon van zijn keuze, met uitzondering van een lid van het Directiecomité.

    Na onderzoek van de bezwaren doet het Directiecomité een definitief voorstel voor de indeling. Bij gebrek aan bezwaar wordt het voorlopige voorstel tot indeling definitief.

    Art. 40/5. - Naast de indeling van de kandidaten in drie groepen worden de kandidaten in het definitieve voorstel voor indeling ingedeeld naar anciënniteit binnen elke groep.

    De volgorde van voorkeur tussen de personeelsleden waarvan de anciënniteit moet worden vergeleken, is als volgt:

  3. de ambtenaar met de grootste anciënniteit;

  4. bij gelijke anciënniteit, de ambtenaar met de hoogste niveau-anciënniteit;

  5. bij gelijke anciënniteit op hetzelfde niveau, de oudste ambtenaar.

    Art. 40/6. - Indien de eerste groep minder kandidaten telt dan de te vervullen graden, beslist het Directiecomité of de volgende groep wordt gebruikt dan wel of het aanbod van de graden uitgesteld wordt tot een volgende selectie.

    Wanneer de eerste groep meer kandidaten dan de te vervullen graden telt, is de selectie één jaar geldig en verlengbaar voor een periode van één jaar, met een maximum van drie verlengingen.

    Art. 40/7. - 2. De benoeming in een graad van deskundige houdt op zich geen verandering in van de betrekking of de bij de aanstelling van het bevorderde personeelslid toegepaste werkregeling in. ".

    Art. 7. Artikel 43 van hetzelfde besluit wordt gewijzigd als volgt:

  6. § 1 wordt vervangen door hetgeen volgt:

    " § 1. Bevordering door overgang naar het hogere niveau in een wervingsbetrekking en bevordering door verhoging in graad in een omkaderingsgraad kan alleen plaatsvinden in geval van een vacature van een vaste betrekking in de toe te wijzen graad.

    Bevordering door overgang naar het hogere niveau of door verhoging in graad tot een graad van deskundige kan alleen plaatsvinden in geval van een vacature in de toe te kennen graad. ";

  7. in § 2, eerste lid, worden de woorden "vacature van een bij bevordering, zoals bedoeld in § 1, toe te kennen betrekking" evenals de woorden "vacante betrekking" worden respectief vervangen door de woorden "vacature van een bij bevordering, zoals bedoeld in § 1, toe te kennen betrekking of graad" en de woorden "vacante betrekking of graad";

  8. in § 2, tweede en derde lid, worden de woorden "vacante betrekking" vervangen door de woorden "vacante betrekking of graad";

  9. in § 3, eerste lid, worden de woorden "vacante betrekking" vervangen door de woorden "vacante betrekking of graad". In lid 2, worden de woorden "elke betrekking" vervangen door de woorden "elke betrekking of graad";

  10. § 4 wordt aangevuld met een lid, luidend als volgt:

    "Voor kandidaten voor bevordering door overgang naar een hoger niveau en voor de bevordering door verhoging in graad, wordt de als arbeidscontractant verworven anciënniteit geacht als als statutaire ambtenaar te zijn verworven. ".

    Art. 8. Onder titel VIII "Loopbaan, Hoofdstuk II - Bevordering, Afdeling II - Bevordering door overgang naar het hogere niveau" van hetzelfde besluit wordt de melding "A. Overgang naar de wervingsbetrekkingen".

    Art. 9. Na artikel 45 van hetzelfde besluit, wordt een littera B ingevoegd, luidend als volgt:

    " B. Overgang naar de graden van senior deskundige

    Art. 45/1. - De bevordering door overgang naar een hoger niveau tot de graad van senior deskundige wordt georganiseerd volgens de procedures bepaald in de artikelen 40/1 tot en met 40/7.

    Art. 45/2. - Ambtenaren die houder zijn van een graad van niveau 2+, met een dienstanciënniteit van ten minste 15 jaar en die ten minste 47 jaar oud zijn, kunnen worden bevorderd tot de graad van senior deskundige van rang 10, als senior attaché.

    Art. 45/3. - Ambtenaren die houder zijn van een graad van niveau 2, met een dienstanciënniteit van ten minste 15 jaar en die ten minste 47 jaar oud zijn, kunnen worden bevorderd tot de graad van senior deskundige van rang 10, als senior attaché.

    Art. 45/4. - Ambtenaren die houder zijn van een graad van niveau 3, met een dienstanciënniteit van ten minste 15 jaar en die ten minste 47 jaar oud zijn, kunnen worden bevorderd tot de graad van senior deskundige van rang 20, als senior assistent. ".

    Art. 10. Na artikel 54 van hetzelfde besluit, wordt de vermelding "D1. Omkaderingsgraden" ingevoegd.

    Art. 11. Artikel 55 van hetzelfde besluit wordt gewijzigd als volgt:

  11. in het eerste lid worden de woorden "tot een graad van rang 12" vervangen door de woorden "tot een omkaderingsgraad van rang 12.";

  12. er wordt een tweede lid toegevoegd, luidend als volgt:

    "De ambtenaren die houder zijn van een graad van rang 10 of rang 11 verkregen via de vlakke loopbaan en die minstens vier jaar anciënniteit in niveau 1 hebben, kunnen tot een omkaderingsgraad van rang 11 bevorderd worden.".

    Art. 12. In artikel 56 van hetzelfde besluit, worden de woorden "die vier jaar anciënniteit in niveau 2+ tellen, kunnen bevorderd worden tot rang 27" vervangen door de woorden "die minstens vier jaar anciënniteit in niveau 2+ tellen, kunnen bevorderd...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT