Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap betreffende de Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels voor preventie, hulpverlening aan de jeugd en jeugdbescherming, de 16 janvier 2019

HOOFDSTUK 1. - Werkingsregels

Artikel 1. De Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels voor preventie, hulpverlening aan de jeugd en jeugdbescherming, hierna de commissie voor deontologie genoemd, is gevestigd in de lokalen van het bevoegde bestuur.

Art. 2. De Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels komt samen op oproeping van de voorzitter die de datum, het uur en de agenda van de vergaderingen bepaalt.

De oproeping wordt minstens twee weken voor de datum van de vergadering verzonden naar de leden.

Art. 3. De voorzitter leidt en coördineert de activiteiten van de Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels.

Hij is belast met de relaties van de commissie met de Minister en met de betrokkenen van de opdracht van de commissie.

Art. 4. Het secretariaat en de bewaring van de archieven zijn de verantwoordelijkheid van het bevoegde bestuur.

Art. 5. De Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels beraadslaagt rechtsgeldig indien de meerderheid van de stemgerechtigde leden aanwezig is.

Kan niet met een dergelijke meerderheid worden vergaderd, kan de commissie, na een nieuwe oproeping met inachtneming van de voorwaarden zoals beschreven in artikel 2, wel rechtsgeldig beraadslagen over hetzelfde onderwerp, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 6. De Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels geeft de voorkeur aan de consensus.

Kan er geen consensus worden bereikt, vindt een stemming plaats met een eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Bij eenparigheid van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

Kan er geen consensus worden bereikt, mag elk lid van de Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels, ongeacht of hij een beslissende of raadgevende stem heeft, een afwijkend standpunt geven dat dan aan het advies wordt toegevoegd.

Art. 7. De Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels geeft haar advies na het inwinnen van alle inlichtingen die ze noodzakelijk acht na het horen van de betrokken personen of diensten die hierom verzoeken.

Art. 8. De Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels geeft haar advies binnen de zes maanden die volgen op het verzoek. Deze termijn kan, met een gemotiveerde beslissing, twee keer worden verlengd met drie maanden.

De Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels geeft dan haar adviezen aan de minister en aan de betrokken natuurlijke of rechtspersonen.

Art. 9. De Commissie voor advies inzake ethische gedragsregels moet...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT