Besluit van de Regering tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 6 september 2007 tot organisatie van de verhuur van woningen beheerd door de openbare huisvestingsmaatschappijen, de 14 avril 2022

Artikel 1. - In artikel 12 van het besluit van de Waalse Regering van 6 september 2007 tot organisatie van de verhuur van woningen beheerd door de openbare huisvestingsmaatschappijen worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in § 1, eerste lid, worden de woorden "aan de zetel van de maatschappij van zijn keuze" vervangen door de woorden "aan één van de zetels van de maatschappij";

  2. § 1, tweede lid, vervangen bij het besluit van de Waalse Regering van 19 juli 2012, wordt vervangen als volgt :

    "De aanvrager geeft in volgorde van voorkeur aan in welke gemeenten van het Duitse taalgebied hij de toewijzing van een woning aanvraagt."

  3. § 1, derde lid, vervangen bij het besluit van de Waalse Regering van 19 juli 2012, wordt opgeheven;

  4. § 2, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 19 december 2008, wordt opgeheven;

  5. paragraaf 3 wordt opgeheven.

    Art. 2. - In artikel 13, § 1, eerste lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "acht dagen" vervangen door de woorden "vijftien dagen".

    Art. 3. - In artikel 15, tweede lid, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 8 mei 2014, worden de woorden "de raad van bestuur" vervangen door de woorden "het comité voor de toewijzing van woningen" en worden de woorden "indien de voorkeur of de wens uitgebracht overeenkomstig artikel 12, § 1, niet is nageleefd of" opgeheven.

    Art. 4. - In artikel 17, § 2, van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Waalse Regering van 19 juli 2012, worden de woorden "van gewestelijke prioriteiten" opgeheven.

    Art. 5. - In artikel 17bis van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Waalse Regering van 19 juli 2012, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  6. in het eerste lid worden de woorden " bij de zetel" vervangen door de woorden "bij één van de zetels";

  7. tweede lid, ingevoegd bij het besluit van de Waalse Regering van 8 mei 2014, wordt vervangen als volgt:

    "De aanvrager kan zijn mutatieaanvraag beperken tot één of meer gemeenten van de Duitse taalgebied."

  8. het derde lid, ingevoegd bij het besluit van de Waalse Regering van 8 mei 2014, wordt opgeheven;

  9. in het vierde lid wordt het woord "gemeenteafdelingen" vervangen door het woord "gemeenten".

    Art. 6. - In artikel 35, tweede lid, van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Waalse Regering van 8 mei 2014, worden de woorden "gemeentelijke afdelingen" vervangen door het woord "gemeenten".

    Art. 7. - In artikel 60 van hetzelfde besluit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT