Besluit van de Regering tot wijziging van het besluit van de Regering van 22 mei 2014 betreffende de zelfstandige onthaalouders, de 20 mai 2021

Artikel 1. - In artikel 2 van het besluit van de Regering van 22 mei 2014 betreffende de zelfstandige onthaalouders worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in de bepaling onder 15° wordt de punt op het einde van de zin vervangen door een puntkomma;

  2. het artikel wordt aangevuld met een bepaling onder 16°, luidende :

    "16° verminderde ouderbijdragen: de verminderde kostenbijdrage van de personen belast met de opvoeding met toepassing van de tabel over de kostenbijdrage van de personen belast met de opvoeding, vermeld in de bijlage van het besluit van 22 mei 2014 betreffende de kinderopvangdiensten en andere vormen van kinderopvang;"

  3. het artikel wordt aangevuld met een bepaling onder 17°, luidende :

    "17° webportaal: een digitaal platform dat door de Regering ter beschikking wordt gesteld van de dienstverrichters en de personen belast met de opvoeding voor informatie over de kinderopvang en voor het reserveren, beheren en toewijzen van plaatsen in de kinderopvang."

    Art. 2. - In artikel 6 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Regering van 19 april 2018, worden de woorden "artikelen 29, 30, 31 en 58.1" vervangen door de woorden "artikelen 29, 29.2, 29.3, 30, 31, 50.1 en 58.1".

    Art. 3. - In artikel 7, 1°, van hetzelfde besluit worden de woorden "(model 2)" vervangen door de woorden "overeenkomstig artikel 596, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering".

    Art. 4. - Artikel 23 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

    " § 1 - De zelfstandige onthaalouders sluiten voor het begin van de opvang een schriftelijk contract met de personen belast met de opvoeding.

    Het opvangcontract bevat minstens de volgende gegevens :

  4. de duur van het contract;

  5. de aard van de dienstverlening;

  6. de opvangtijden;

  7. de manier waarop contact kan worden opgenomen;

  8. de hoofdlijnen van het opvangconcept vermeld in de bijlage van dit besluit;

  9. de ouderbijdragen;

  10. de rechten en plichten van de personen belast met de opvoeding;

  11. de rechten en plichten van de zelfstandige onthaalouders;

  12. de duur van de opzeggingstermijn;

  13. de informatie over de in artikel 26 vermelde mogelijkheid om zich tot het centrum te wenden;

  14. in voorkomend geval gegevens over de mogelijkheid om stagiairs op te nemen;

  15. de aanbeveling, gericht aan de personen belast met de opvoeding van de opgevangen kinderen, om hun kinderen overeenkomstig de richtlijnen van het centrum te laten inenten.

    Indien de zelfstandige onthaalouders de tabel over de kostenbijdrage van de personen belast met de opvoeding, vermeld in de bijlage van het besluit van 22 mei 2014 betreffende de kinderopvangdiensten en andere vormen van kinderopvang, overeenkomstig § 2 toepassen, bevat het opvangcontract vermeld in het tweede lid bovendien ook het bedrag van de verminderde ouderbijdragen.

    § 2 - De zelfstandige onthaalouders kunnen de tabel over de kostenbijdrage van de personen belast met de opvoeding vermeld in de bijlage van het besluit van 22 mei 2014 betreffende de kinderopvangdiensten en andere vormen van kinderopvang toepassen, als de personen belast met de opvoeding aanspraak kunnen maken op een verhoogde tegemoetkoming van de verzekering voor geneeskundige verzorging. Daartoe dienen de personen belast met de opvoeding een afzonderlijk bewijs in bij de zelfstandige onthaalouders voordat het contract wordt gesloten.

    Als de personen belast met de opvoeding in de loop van de opvangperiode het recht op een verhoogde tegemoetkoming van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT