Besluit van de Regering tot wijziging van het reglementaire deel van het Wetboek van Ruimtelijke Ontwikkeling, de 19 décembre 2019

Artikel 1 - In artikel R.0.1-1 van het reglementaire deel van het Wetboek van Ruimtelijke Ontwikkeling worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. de bepaling onder 4° wordt vervangen als volgt:

    "4° het departement: het departement van het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap dat bevoegd is voor Ruimtelijke Ordening;"

  2. de bepaling onder 5° wordt vervangen als volgt:

    "5° de Adviesraad: de Adviesraad voor Ruimtelijke Ordening;"

  3. er wordt een bepaling onder 9° ingevoegd, luidende:

    "9° het erfgoeddecreet: het decreet van 23 juni 2008 betreffende de bescherming van monumenten, klein erfgoed, ensembles en historische cultuurlandschappen en betreffende de opgravingen;"

  4. er wordt een bepaling onder 10° ingevoegd, luidende:

    "10° het Samenwerkingsakkoord: het Samenwerkingsakkoord van 14 november 2019 tussen het Waals Gewest en de Duitstalige Gemeenschap over de uitoefening van de bevoegdheden inzake ruimtelijke ordening en bepaalde aanverwante materies."

    Art. 2. - In artikel R.0.1-2, vierde lid, van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij het besluit van de Waalse Regering van 9 mei 2019, worden de woorden "het gewestelijk grondgebied" vervangen door de woorden "het Duitse taalgebied".

    Art. 3. - In artikel R.I.2-1 worden de woorden "Na het advies van de directeur van de betrokken buitendirectie(s) te hebben ingewonnen, dient de directeur-generaal van DGO4" vervangen door de woorden "De Minister dient".

    Art. 4. - Boek 1, enige titel, hoofdstuk II, van hetzelfde Wetboek, dat artikel R.I.3-1 omvat, wordt opgeheven.

    Art. 5. - Boek 1, enige titel, hoofdstuk III, afdeling 1, van hetzelfde Wetboek, dat de artikelen R.I.5-1 tot R.I.5-7 omvat, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 28 februari 2019, wordt opgeheven.

    Art. 6. - In artikel R.I.6-1, tweede lid, van hetzelfde Wetboek worden de woorden "Op de voordracht van de Minister benoemt de Regering de persoon" vervangen door de woorden "De Regering wijst de persoon aan".

    Art. 7. - Artikel R.I.6-2 van hetzelfde Wetboek wordt vervangen als volgt:

    "Art. R.I.6-2 - Duur van het mandaat

    Het mandaat van de commissieleden die door de Regering worden aangewezen, duurt hoogstens vijf jaar en kan worden verlengd.

    Op verzoek kan de Regering het mandaat van een lid vroegtijdig beëindigen en een nieuw lid aanwijzen dat het mandaat van zijn voorganger voortzet."

    Art. 8. - Artikel R.I.6-3, § 1, van hetzelfde Wetboek wordt vervangen als volgt:

    " § 1 - Het departement zorgt voor het secretariaat van de commissie."

    Art. 9. - In artikel R.I.6-4 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in het tweede lid wordt de volgende zin vóór de enige zin ingevoegd:

    "De beslissingen over adviezen worden genomen bij meerderheid van stemmen, uitgebracht door de aanwezige leden."

  6. in het derde lid worden de woorden "door de bestendige secretaris of, bij afwezigheid, door de adjunct-secretaris" vervangen door de woorden "door een vertegenwoordiger van het departement";

  7. het artikel wordt aangevuld met een vierde lid, luidende:

    "Binnen twee maanden na de eerste vergadering neemt de Commissie een huishoudelijk reglement aan dat door de Regering moet worden goedgekeurd. Dat huishoudelijk reglement regelt de details van de werkwijze van de Commissie."

  8. het artikel wordt aangevuld met een vijfde lid, luidende:

    "Om haar taken te vervullen, kan de Commissie deskundigen op de vergaderingen uitnodigen. Ze nemen met raadgevende stem deel aan de vergaderingen."

    Art. 10. - In artikel R.I.6-5 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  9. in het eerste lid worden de woorden "de voorziene vergoedingen voor reiskosten zoals bedoeld in artikel 2, § 1, 16°, van het decreet van 6 november 2008 houdende rationalisatie van de adviserende functie" vervangen door de woorden "de reisvergoeding bepaald in het besluit van de Regering van 12 juli 2001 tot harmonisatie van het presentiegeld en van de reisvergoedingen in instellingen en raden van beheer van de Duitstalige Gemeenschap";

  10. in het tweede lid worden de woorden "de voorziene vergoedingen voor reiskosten zoals bedoeld in artikel 2, § 1, 16°, van het decreet van 6 november 2008 houdende rationalisatie van de adviserende functie" vervangen door de woorden "de reisvergoeding bepaald in het besluit van de Regering van 12 juli 2001 tot harmonisatie van het presentiegeld en van de reisvergoedingen in instellingen en raden van beheer van de Duitstalige Gemeenschap".

    Art. 11. - In artikel R.I.10-5 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  11. in § 11, eerste lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  12. in § 12 worden de woorden "onder de ambtenaren van DGO4" opgeheven.

    Art. 12. - In artikel R.I.11-2 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  13. in § 1, tweede lid, worden de woorden "in de zin van het decreet van 7 november 2013 tot bepaling van het hogeronderwijslandschap en de academische organisatie van de studies" opgeheven;

  14. in § 2, tweede lid, worden de woorden "in de zin van het decreet van 7 november 2013 tot bepaling van het hogeronderwijslandschap en de academische organisatie van de studies" opgeheven.

    Art. 13. - In artikel R.I.11-3 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  15. in de inleidende zin van § 1 wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  16. in § 2, eerste lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  17. in § 2, vierde lid, worden de woorden "van het Departement Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw van DGO4" vervangen door de woorden "van het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap".

    Art. 14. - In artikel R.I.11-4 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  18. in § 1, eerste lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  19. in § 1, tweede lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  20. in § 1, derde lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  21. in § 2 worden de woorden "van het Departement Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw van DGO4" vervangen door de woorden "van het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap".

    Art. 15. - In artikel R.I.11-5 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  22. in § 1, eerste lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  23. in § 1, tweede lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  24. in § 1, derde lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  25. in § 2 worden de woorden "van het Departement Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw van DGO4" vervangen door de woorden "van het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap";

  26. in § 3 wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement".

    Art. 16. - In artikel R.I.11-7 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  27. in het eerste lid worden de woorden "stelt DGO4" vervangen door de woorden "stelt het departement" en worden de woorden "DGO4 roept" vervangen door de woorden "Het departement roept";

  28. in het tweede lid wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  29. in het derde lid wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  30. in het vierde lid worden de woorden "van het Departement Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw van DGO4" vervangen door de woorden "van het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap".

    Art. 17. - In de inleidende zin van artikel R.I.12-1, § 2, van hetzelfde Wetboek worden de woorden "bij DGO4" vervangen door de woorden "bij het departement".

    Art. 18. - In de inleidende zin van artikel R.I.12-2, § 2, eerste lid, van hetzelfde Wetboek worden de woorden "bij DGO4" vervangen door de woorden "bij het departement".

    Art. 19. - In de inleidende zin van artikel R.I.12-3, § 2, van hetzelfde Wetboek worden de woorden "bij DGO4" vervangen door de woorden "bij het departement".

    Art. 20. - Boek 1, enige titel, hoofdstuk V, afdeling 4, van hetzelfde Wetboek, dat de artikelen R.I.12-4 en R.I.12-5 omvat, wordt opgeheven.

    Art. 21. - In de inleidende zin van artikel R.I.12-6, § 2, van hetzelfde Wetboek wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement".

    Art. 22. - In artikel R.I.12-7 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  31. in de inleidende zin van § 3, eerste lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  32. in § 3, tweede lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement";

  33. in § 6, tweede lid, wordt het woord "DGO4" vervangen door de woorden "het departement".

    Art. 23. - Artikel R.I.12-8 van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij het besluit van de Waalse Regering van 9 mei 2019, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  34. § 2 wordt vervangen als volgt:

    " § 2 - De Regering kan binnen de perken van de beschikbare begrotingsmiddelen en onder de door haar vastgestelde voorwaarden subsidies toekennen aan de PCRO.

    De nadere regels omtrent de subsidiëring en de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT