Besluit van de Regering houdende maatregelen inzake middenstandsopleiding, de 30 juin 2022

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het besluit van de Executieve van 27 mei 1993 betreffende de beroepsopleiding en de bijscholing van de personen die in de landbouw werkzaam zijn

Artikel 1. In artikel 7bis van het besluit van de Executieve van 27 mei 1993 betreffende de beroepsopleiding en de bijscholing van de personen die in de landbouw werkzaam zijn, ingevoegd bij het besluit van de Regering van 11 juni 2009, worden de woorden "artikel 22 van het besluit van het Waalse Gewest van 19 december 2008 over de steun in de landbouw" vervangen door de woorden "hoofdstuk III van het besluit van het Waals Gewest van 10 september 2015 betreffende steun voor ontwikkeling en investering in de landbouwsector".

Art. 2. In artikel 27, § 2, van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Regering van 11 juni 2009 en gewijzigd bij het besluit van de Regering van 22 december 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in de inleidende zin worden de woorden "artikel 22 van het besluit van het Waalse Gewest van 19 december 2008 over de steun in de landbouw" vervangen door de woorden "hoofdstuk III van het besluit van het Waals Gewest van 10 september 2015 betreffende steun voor ontwikkeling en investering in de landbouwsector";

  2. in de bepaling onder 1° worden de woorden "minstens twaalf weken van vijf werkdagen" vervangen door de woorden "twintig dagen" en worden de woorden "met maximaal vier weken" opgeheven.

    Art. 3. Hoofdstuk X van hetzelfde besluit wordt opgeheven.

    Art. 4. Artikel 42 van hetzelfde besluit wordt opgeheven.

    Art. 5. Bijlage 2 van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Regering van 29 april 2010, wordt vervangen door de bijlage 1 gevoegd bij dit besluit.

    HOOFDSTUK 2. - Wijziging van het besluit van de Regering van 21 maart 2002 houdende subsidiëring van de personeels- en werkingskosten met betrekking tot de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de kmo's

    Art. 6. In artikel 6, § 2, van het besluit van de Regering van 21 maart 2002 houdende subsidiëring van de personeels- en werkingskosten met betrekking tot de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de kmo's wordt het nummer "511" vervangen door het nummer "589" en voorts wordt de paragraaf aangevuld met de woorden ", verhoogd met een maandelijkse premie van 616,15 euro, waarvan het bedrag verminderd wordt in verhouding tot de tewerkstelling in de uitzonderingsgevallen van een deeltijdse betrekking in de zin van artikel 2, tweede lid, van het besluit van de Regering van 9 september 2021 tot vaststelling van de voorwaarden en nadere regels voor de erkenning van de directeur van een erkend centrum voor voortgezette opleiding in de middenstand en de kmo's."

    Art. 7. Hoofdstuk II, afdeling 1, onderafdeling 2, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Regering van 23 mei 2019, wordt aangevuld met een artikel 6bis, luidende:

    "Art. 6bis - Adviseur van de directeur van het ZAWM

    Binnen de perken van de beschikbare financiële middelen kan het IAWM elk ZAWM toelagen toekennen voor de betaling van de wedden alsmede van de eruit voortvloeiende sociale en wettelijke verplichtingen voor ten hoogste één contractuele 'adviseur van de directeur' met een voltijdse betrekking.

    De toelage beloopt 80 % van de ontstane weddekosten. De subsidiëring van de betrekking als adviseur van de directeur eindigt met de pensionering van de titularis van de betrekking. De maximale subsidieerbare weddekosten van de adviseur van de directeur worden berekend op basis van de in de bijlage vermelde weddeschaal 588, verhoogd met een maandelijkse premie van 616,15 euro die in geval van een deeltijdse betrekking evenredig met de tewerkstelling verminderd wordt. Voor de berekening van de toelage wordt bovendien rekening gehouden met de dienstanciënniteit van de adviseur van de directeur die de Regering vastlegt na het advies van het IAWM ingewonnen te hebben.

    In afwijking van het tweede lid worden de maximale subsidieerbare weddekosten van de adviseur van de directeur, voor de periode van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2021, berekend op basis van de in de bijlage vermelde weddeschaal 511 zonder maandelijkse premie."

    Art. 8. In artikel 7 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Regering van 23 mei 2019, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  3. paragraaf 2 wordt aangevuld met de woorden ", verhoogd met een maandelijkse premie van 400,00 euro die in geval van een deeltijdse betrekking evenredig met de tewerkstelling verminderd wordt";

  4. paragraaf 3 wordt opgeheven.

    Art. 9. In artikel 7bis van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT