Besluit van de Leden van het Verenigd College bevoegd voor het beleid inzake Bijstand aan Personen tot uitvoering van het besluit van het Verenigd College van 12 juli 2018 tot uitvoering van de ordonnantie van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 23 maart 2017 houdende de organisatie van kinderopvang, de 13 juin 2019

HOOFDSTUK 1. - Definities

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder:

  1. besluit van het Verenigd College: het besluit van het Verenigd College van 12 juli 2018 tot uitvoering van de ordonnantie van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 23 maart 2017 houdende de organisatie van kinderopvang;

  2. de richtlijnen van de Europese Reanimatieraad: de meest recente richtlijnen van de European Resuscitation Council, zoals gepubliceerd op de website van de European Resuscitation Council, onder pediatric life support.

    HOOFDSTUK 2. - Kwalificatiebewijzen

    Art. 2. Het kwalificatiebewijs voor de verantwoordelijke, vermeld in artikel 39, § 2, 4° van het besluit van het Verenigd College, is één van de opleidingstitels vermeld in punten 1 of 2 van de bijlage die bij dit besluit is gevoegd.

    Er zijn verschillende mogelijke opleidingstitels naargelang het gaat om een verantwoordelijke voor maximaal tien kinderopvangplaatsen of een verantwoordelijke voor meer dan tien kinderopvangplaatsen.

    Art. 3. Het kwalificatiebewijs voor de kinderbegeleider, vermeld in artikel 41, § 2, 4° van het besluit van het Verenigd College, is één van de opleidingstitels vermeld in punt 3 van de bijlage die bij dit besluit is gevoegd.

    HOOFDSTUK 3. - Attest van kennis van levensreddend handelen

    Art. 4. Het attest van kennis van levensreddend handelen, vermeld in artikelen 39, § 2, 5°, en 41, § 2, 5°, van het besluit van het Verenigd College, toont aan dat de houder ervan een opleiding van minstens drie uur met de volgende leerinhouden gevolgd heeft:

  3. een theoretisch deel, waarbij de typische gevaren voor baby's en peuters, de basisprincipes van de eerste hulp, het stappenplan van reanimatie volgens de geldende richtlijnen van de Europese Reanimatieraad en het bewustzijn, de ademhaling en de bloedcirculatie van baby's en peuters aan bod komen;

  4. een praktisch deel, waarbij ruim de tijd gegeven wordt om te oefenen en waarbij het inoefenen van reanimatie van baby's en peuters op baby- en peuterreanimatiepoppen, de handelingen bij verslikken en stikken, en de veiligheidshouding aan bod komen.

    Art. 5. De Leden van het Verenigd College, bevoegd voor het Beleid inzake Bijstand aan Personen, zijn belast met de uitvoering van dit besluit.

    BIJLAGE.

    Art. N. Bijlage : Kwalificatiebewijzen voor de verantwoordelijken en de kinderbegeleiders

    1. Kwalificatiebewijzen voor de verantwoordelijken in de kinderopvanglocaties tot tien vergunde kinderopvangplaatsen

      De diploma's en de certificaten...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT