Besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie tot wijziging van het besluit van het Verenigd College van 25 oktober 2007 betreffende de erkenning en de subsidiëringswijze van de centra en diensten voor personen met een handicap, de 6 mars 2023

HOOFDSTUK 1. - Wijzigingen van het besluit van het Verenigd College van 25 oktober 2007 betreffende de erkenning en de subsidiëringswijze van de centra en diensten voor personen met een handicap

Artikel 1. Artikel 91 van het besluit van het Verenigd College van 25 oktober 2007 betreffende de erkenning en de subsidiëringswijze van de centra en diensten voor personen met een handicap wordt vervangen als volgt :

"Art. 91. De dienst moet voldoen aan de personeelsnormen, zoals bedoeld in bijlage II.

Per 6 bewoners, dient in minstens één voltijds equivalent personeelslid te worden voorzien, dat in het bezit is van een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan en met psychologische, pedagogische of paramedische oriëntatie.

Voor de toepassing van bijlage II, beschikt een dienst die 6 tot 12 inwoners opvangt over:

  1. of 0,5 VTE administratief personeel;

  2. of 0,5 VTE leidinggevend of coördinerend personeel.".

Art. 2. In hetzelfde besluit, wordt de bijlage II, vervangend door het besluit van het Verenigd College van 15 maart 2013, vervangen door de bijlage I gevoegd bij dit besluit.

HOOFDSTUK 2. - Overgangs- en slotbepalingen

Art. 3. De diensten voor begeleid zelfstandig wonen die, op de datum van inwerkingtreding van dit besluit, zijn erkend overeenkomstig het besluit van 25 oktober 2007 betreffende de erkenning en de subsidiëringswijze van de centra en diensten voor personen met een handicap, moeten uiterlijk op 31 december 2023 aan de personeelsnormen, zoals bedoeld in artikel 1 en 2, voldoen.

Bij gebreke daarvan, wordt de erkenning van deze diensten ingetrokken en worden zij gesloten, overeenkomstig de procedure, zoals bedoeld in de artikelen 13 tot 15 van het besluit van 25 oktober 2007 betreffende de erkenning en de subsidiëringswijze van de centra en diensten voor personen met een handicap.

Art. 4. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 januari 2023.

Art. 5. De Leden van het Verenigd College, bevoegd voor het beleid inzake bijstand aan personen worden belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGE.

Art. N.

( Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 06-03-2023, p. 27590 )

Handtekening

Brussel, 16 februari 2023.

De Leden van het Verenigd College, bevoegd voor Welzijn en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT