Besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie tot verhoging van de financiering van de rusthuizen en de rust- en verzorgingstehuizen voor producten en materiaal bestemd om ziekenhuisinfecties te voorkomen en voor de functie van coördinerend arts, en tot financiering van de functie van referentiearts, de 22 septembre 2022

Artikel 1. In artikel 6, § 1, h), van het ministerieel besluit van 6 november 2003 tot vaststelling van het bedrag en de voorwaarden voor de toekenning van de tegemoetkoming, bedoeld in artikel 37, § 12, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, in de rust- en verzorgingstehuizen en in de rustoorden voor bejaarden, worden de woorden "coördinerend en raadgevend arts in RVT" vervangen door de woorden "coördinerend en raadgevend arts of de referentiearts";

Art. 2. In artikel 21bis van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het ministerieel besluit van 4 juli 2008, worden de woorden "0,054 euro" vervangen door de woorden "0,17 euro".

Art. 3. In hoofdstuk III van hetzelfde besluit wordt de titel van sectie 7 vervangen door het volgende:

"Deel F: financiering van de coördinerend en raadgevend arts of de referentiearts".

Art. 4. Artikel 29 van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het ministerieel besluit van 5 december 2012, wordt vervangen als volgt:

"Art. 29. De tegemoetkoming per dag huisvesting en per rechthebbende voor de functie van coördinerend en raadgevend arts of referentiearts bedraagt:

(0,63 euro x aantal patiënten in RVT + 0,30 euro x aantal patiënten in ROB)/totaal aantal patiënten.

Die financiering is bestemd voor de bezoldiging van de coördinerend en raadgevend arts of, in de rusthuizen die geen bijzondere erkenning als rust- en verzorgingstehuis hebben, de referentiearts.

De coördinerend en raadgevend arts en de referentiearts zijn op zijn minst door een ondernemingscontract aan de inrichting verbonden. De prestaties van de coördinerend en raadgevend arts bedragen gemiddeld 2 uur 20' per week en per 30 patiënten in het RVT.

Een exemplaar van het contract waardoor de coördinerend en raadgevend arts of de referentiearts verbonden is aan de inrichting, wordt bewaard in de inrichting en op verzoek aan Iriscare bezorgd."

Art. 5. Artikel 42 van hetzelfde besluit, laatst gewijzigd bij het ministerieel besluit van 5 december 2012, wordt vervangen als volgt:

"Art. 42. De in dit besluit vermelde bedragen, met uitzondering van de bedragen bedoeld in artikel 13, §§ 7 en 8, en in artikel 41, tweede lid, worden gekoppeld aan het spilindexcijfer 109,45 in de basis 1996 = 100, met uitzondering van:

  1. de bedragen bedoeld in de artikelen 7 en 13, §§ 2 tot 5, die gekoppeld worden aan het spilindexcijfer 110,51 in de basis 2004 = 100;

  2. de bedragen bedoeld in de artikelen 21bis...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT