Besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie tot wijziging van het besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 30 september 2021 tot uitvoering van artikel 3, § 1, tweede lid van de ordonnantie van 21 december 2018 betreffende de Brusselse verzekeringsinstellingen in het domein van de gezondheidszorg en de hulp aan personen, de 8 septembre 2022

Artikel 1. In de aanhef van het besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 30 september 2021 tot uitvoering van artikel 3, § 1, tweede lid van de ordonnantie van 21 december 2018 betreffende de Brusselse verzekeringsinstellingen in het domein van de gezondheidszorg en de hulp aan personenworden de woorden "Gelet op de ordonnantie van 25 april 2019 houdende diverse bepalingen betreffende Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag, artikel 3, 1° ; Gelet op de wet van 21 augustus 2008 houdende oprichting en organisatie van het eHealth-platform en diverse bepalingen, artikel 36/1, § 2;" weggelaten.

Art. 2. In artikel 2 van het besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 30 september 2021 tot uitvoering van artikel 3, § 1, tweede lid van de ordonnantie van 21 december 2018 betreffende de Brusselse verzekeringsinstellingen in het domein van de gezondheidszorg en de hulp aan personen worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. In het tweede lid worden de woorden ", zoals bedoeld in artikel 5, § 1, I, 2°, van de Bijzondere Wet," weggelaten.

  2. Het artikel wordt aangevuld met een lid, luidende als volgt:

"Bovendien kunnen, voor wat betreft de tegemoetkomingen in de kosten van de individuele zorgverstrekkingen in oudereninstellingen bijkomende nadere regels van deze tegemoetkomingen, met inbegrip van nadere regels betreffende de elektronische facturatie, worden vastgelegd in een overeenkomst tussen, enerzijds, de rustoorden voor bejaarden, de rust- en verzorgingstehuizen en de centra voor dagverzorging en, anderzijds, de Brusselse verzekeringsinstellingen. Deze overeenkomst kan voormelde tegemoetkomingen verduidelijken en bepaalt de voorwaarden volgens dewelke gegevens die door middel van fotografische en optische techniek worden opgeslagen, verwerkt of meegedeeld, evenals hun weergave op papier of op elke andere leesbare drager, dezelfde bewijswaarde hebben als de originele gegevens. Deze overeenkomst is slechts geldig na goedkeuring ervan door de Beheerraad.".

Art. 3. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag van de maand na afloop van de termijn van tien dagen te rekenen van de dag volgend op de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

In afwijking van het voorgaande lid, hebben de artikelen 1 en 2, 1° uitwerking met ingang van 1 oktober 2021.

Art. 4. De Leden van het Verenigd College, bevoegd voor het beleid...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT