Besluit van het Verenigd College tot wijziging van het besluit van het Verenigd College van 9 mei 2019 betreffende de erkenning en de subsidiëringswijze van de centra voor noodhulp en inschakeling, de 7 juillet 2022

Artikel 1. In titel I, artikel 1, van het besluit van het Verenigd College van 9 mei 2019 betreffende de erkenning en de subsidiëringswijze van de centra voor noodhulp en inschakeling, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. De bepaling onder 10° wordt vervangen als volgt:

    "10° "innoverend project": vernieuwend project dat een nieuwe oplossing biedt voor een bestaand probleem of voor een nieuwe problematiek of dat een bestaand project verfijnt en optimaliseert en waarvan de doelstellingen bijdragen tot het beleid van bijstand aan de daklozen op het grondgebied van het tweetalige gebied van Brussel-Hoofdstad";

  2. De bepaling onder 11° wordt vervangen als volgt:

    "11° "huisvestingsverantwoordelijke ": persoon die verantwoordelijk is voor het vinden en/of creëren van huisvesting, voor het afsluiten van de overeenkomsten ervan, voor het beheer ervan, voor de opvolging van de huuraspecten met de verhuurders en de huurders, en voor een verbindingsopdracht. De huisvestingsverantwoordelijke oefent zijn opdrachten uit aanvullend aan de opdrachten toegekend aan de organisaties die de ingebruikname van de woning begeleiden en de organisaties voor de prospectie naar stabiele huisvesting";

  3. In de bepaling onder 12°, wordt het symbool "/" vervangen door de woorden "of in een";

  4. De bepalingen onder 17° en 18° worden toegevoegd, luidende:

    "17° "Organisaties die de ingebruikname van de woning begeleiden": organisaties die de ondersteunende logistieke functies bieden bij de ingebruikname van de woning";

    "18° "Organisaties voor de prospectie naar stabiele huisvesting": organisaties die belast zijn met het ontwikkelen van initiatieven op vlak van prospectie naar stabiele huisvesting ten behoeve van centra die woonoplossingen kunnen bieden aan daklozen";

    Art. 2. In Titel II, Hoofdstuk I, artikel 5, paragraaf 1, van hetzelfde besluit, worden de bepalingen onder 10° en 11° opgeheven.

    Art. 3. In Titel II, Hoofdstuk I, artikel 6, van hetzelfde besluit, worden de woorden "een bezoek hebben gebracht" vervangen door de woorden "een controle hebben uitgevoerd".

    Art. 4. In Titel III, Hoofdstuk I, Afdeling 7, Onderafdeling 3, artikel 27, paragraaf 1, van hetzelfde besluit, wordt lid 2 opgeheven.

    Art. 5. In Titel III, Hoofdstuk I, Afdeling 8, artikel 28, van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. In paragraaf 1 worden de woorden ", waarvan het standaardmodel in bijlage II is opgenomen" opgeheven;

  6. In paragraaf 2 wordt de zin "De ministers bepalen de inhoud en de methodologie van deze vijfjaarlijkse aanvulling op het activiteitenverslag." opgeheven.

    Art. 6. In Titel III, Hoofdstuk I, Afdeling 8, artikel 29, onder bepaling 4°, van hetzelfde besluit, worden de woorden ", waarvan het model kan bepaald worden door de ministers, na beoordeling van de afdeling" opgeheven.

    Art. 7. In Titel III, Hoofdstuk II, Afdeling 2, artikel 33, van hetzelfde besluit, worden de woorden " 's anderendaags" opgeheven.

    Art. 8. In Titel III, Hoofdstuk II, Afdeling 2, van hetzelfde besluit, wordt een artikel 35/1 ingevoegd, luidende:

    "Art. 35/1. Het centrum sluit een samenwerkingsovereenkomst af met de organisaties die de ingebruikname van de woning begeleiden en met de organisaties voor de prospectie naar stabiele huisvesting.".

    Art. 9. In Titel III, Hoofdstuk III, Afdeling 1, wordt artikel 45, lid 1, van hetzelfde besluit aangevuld met een bepaling onder 4° :

    "4° gerichte acties uitvoeren om het hoofd te bieden aan uitzonderlijke situaties, zoals bijzondere weersomstandigheden. Deze acties worden uitgevoerd volgens een plan dat wordt goedgekeurd en gecoördineerd door de coördinator van de noodhulp- en inschakelingsvoorzieningen in het kader van het in artikel 86 van de ordonnantie bedoelde comité voor noodhulp.".

    Art. 10. In Titel III, Hoofdstuk III, Afdeling 2, artikel 46, van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  7. Het woord "vier" wordt vervangen door het woord "vijf";

  8. Het woord "gemiddeld" wordt toegevoegd na het woord "dag".

    Art. 11. In Titel III, Hoofdstuk III, Afdeling 2, van hetzelfde besluit, wordt een artikel 47/1 ingevoegd, luidende:

    "Art. 47/1. Het centrum sluit een samenwerkingsovereenkomst af met de organisaties die de ingebruikname van de woning begeleiden en met de organisaties voor de prospectie naar stabiele huisvesting.".

    Art. 12. In Titel III, Hoofdstuk III, Afdeling 3, artikel 48, van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  9. In lid 1 worden de woorden "en administratieve" ingevoegd na de woorden "psycho-medisch-sociale";

  10. Lid 2 wordt vervangen als volgt:

    "Het centrum dat over 25 tot 49 plaatsen beschikt, beschikt over minstens een en een kwart voltijdsequivalent dat houder is van een diploma hoger onderwijs van het korte type. Het centrum dat over 50 tot 99 plaatsen beschikt, beschikt over minstens twee en een half...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT