Besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie tot wijziging van bepaalde bepalingen met betrekking tot de financiering van initiatieven voor beschut wonen en psychiatrische verzorgingstehuizen, de 15 juillet 2021

Artikel 1. In artikel 2, 2, van het koninklijk besluit van 10 december 1990 houdende vaststelling van de regels voor het bepalen van de opnemingsprijs voor personen die worden opgenomen in psychiatrische verzorgingstehuizen wordt punt c) opgeheven.

Art. 2. In artikel 2bis van hetzelfde besluit worden de woorden "onderdelen B2, B3 en C2A" vervangen door de woorden "onderdelen B2 en C2A".

Art. 3. § 1. In artikel 5, § 1, van hetzelfde besluit worden na het tweede lid een derde en een vierde lid ingevoegd, die luiden als volgt:

"Vanaf 1 augustus 2021 zijn de bedragen in onderdeel B2, zoals vermeld in artikel 2, 2., b), vastgesteld op 106,79 euro per verblijfsdag voor een bewoner met een verstandelijke beperking en op 99,81 euro per verblijfsdag voor een andere bewoner.

Vanaf 1 oktober 2021 zijn de bedragen in onderdeel B2, zoals vermeld in artikel 2, 2., b), vastgesteld op 94,89 euro per verblijfsdag voor een bewoner met een verstandelijke beperking en op 87,91 euro per verblijfsdag voor een andere bewoner."

§ 2. In artikel 5, § 3, van hetzelfde besluit worden de woorden "2de lid" vervangen door de woorden "2de en 4de lid ".

Art. 4. Artikel 5bis van hetzelfde besluit wordt vervangen door een bepaling die luidt als volgt:

"Art. 5bis. Voor de registratie van de minimale psychiatrische gegevens krijgt elk psychiatrische verzorgingstehuis jaarlijks een basisbedrag van 3.551,71 EUR, vermeerderd met 76,97 EUR per erkend bed dat bestond op 1 januari voor de vastlegging van de begroting. Iriscare betaalt dit bedrag aan de psychiatrische verzorgingstehuizen uiterlijk op 1 maart van elk jaar.

De bedragen, vermeld in het eerste lid, worden geïndexeerd krachtens de wet van 1 maart 1977 houdende inrichting van een stelsel waarbij sommige uitgaven in de overheidssector aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van het Rijk worden gekoppeld waarbij de verhoging of de vermindering wordt toegepast vanaf de eerste maand nadat het indexcijfer een waarde bereikt die een wijziging rechtvaardigt. De koppeling aan het indexcijfer, vermeld in het tweede lid, wordt berekend en toegepast overeenkomstig artikel 2 van het koninklijk besluit van 24 december 1993 ter uitvoering van de wet van 6 januari 1989 tot vrijwaring van 's lands concurrentievermogen. De bedragen, vermeld in het eerste lid, zijn gekoppeld aan het spilindexcijfer 107,20 (basis 2013=100)."

Art. 5. In artikel 1, punt o), eerste lid van het koninklijk besluit van 18 juli 2001 houdende vaststelling van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT