Besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie betreffende de aanpassing van de bedragen van de jaarinkomsten bepaald in de ordonnantie van 25 april 2019 tot regeling van de toekenning van gezinsbijslag aan de welvaartsevolutie, de 3 septembre 2020

Artikel 1. De bedragen van de jaarinkomsten bepaald in de ordonnantie van 25 april 2019 tot regeling van de toekenning van gezinsbijslag worden vanaf 2021 om de twee jaar automatisch verhoogd met 1 procent.

De verhoging van de bedragen van de jaarinkomsten bedoeld in het eerste lid heeft uitwerking op 1 januari van het betrokken kalenderjaar, en dus voor het eerst op 1 januari 2021.

Art. 2. Onverminderd de verhoging bedoeld in artikel 1, eerste lid, worden de bedragen van de jaarinkomsten vermeld in artikel 1, eerste lid, bijkomend automatisch verhoogd ten belope van het positieve verschil tussen enerzijds de procentuele omvang van de meest recente stijging van het maximale dagbedrag van het loon dat in aanmerking wordt genomen voor de berekening van de primaire ongeschiktheidsuitkering of invaliditeitsuitkering voor de werknemers met personen ten laste en anderzijds het percentage vermeld in artikel 1, eerste lid.

Art. 3. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2021.

Art. 4. De Leden van het Verenigd College bevoegd voor de Gezinsbijslagen zijn belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Brussel, 3 september 2020.

Voor het Verenigd College,

De Leden van het Verenigd College bevoegd voor de Gezinsbijslagen,

S. GATZ

Aanhef

Het Verenigd College van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT