Besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie tot wijziging van het besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 5 juni 2008 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren en stagiairs van de Diensten van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad, de 29 novembre 2018

Artikel 1. In de artikelen 21/1, tweede lid, 36, eerste lid en 77, § 2, derde lid van het besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 5 juni 2008 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren en stagiairs van de Diensten van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad, worden de woorden "Dienst voor het personeelsbeleid" vervangen door de woorden "HRM".

Art. 2. In artikel 8, eerste lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden " stellen de Ministers vast " vervangen door de woorden " stelt de Minister vast ", en in artikel 81, tweede lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden " De Ministers bepalen " vervangen door de woorden " De Minister bepaalt ".

Art. 3. In artikel 9, eerste lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden " leggen de Ministers vast " vervangen door de woorden " legt de Minister vast ".

Art. 4. In de artikelen 12, tweede lid, 23/1, zevende lid, 35, 84, § 1, eerste lid, 85, eerste lid, 97, 2°, 115, tweede lid, 116, § 5, 117, tweede lid, 179, § 5, tweede lid, 216, tweede lid, 239, § 1, 3°, 239, § 3, derde lid en 242, § 2, eerste lid, van hetzelfde besluit, wordt het woord " Ministers " vervangen door het woord " Minister ".

Art. 5. In de artikelen 111, § 1, tweede lid, en 246, tweede lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden " De Ministers beslissen " vervangen door de woorden " De Minister beslist ".

Art. 6. In de artikelen 18, tweede lid, 1°, 23/1, tweede, zesde en achtste lid, 23/3, tweede en zesde lid, 36, tweede lid, 71, eerste lid, 199, tweede lid en 208, 3°, van hetzelfde besluit, wordt het woord " Ministers " vervangen door het woord " Minister ".

Art. 7. In artikel 197, eerste en tweede lid van hetzelfde besluit, worden de woorden " kunnen de Ministers " vervangen door de woorden " kan de Minister ".

Art. 8. In de artikelen 23/1, vierde lid, en 23/3, vijfde lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden " De Ministers duiden " vervangen door de woorden " De Minister duidt ".

Art. 9. In artikel 193 van hetzelfde besluit, worden de woorden " De Ministers verlenen " vervangen door de woorden " De Minister verleent ".

Art. 10. In artikel 199, vierde lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden " kennen de Ministers " vervangen door de woorden " kent de Minister ".

Art. 11. In artikel 281 van hetzelfde besluit worden de woorden " De Ministers worden belast " vervangen door de woorden " De Minister wordt belast ".

Art. 12. In boek I, titel II, artikel 2 van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. De bestaande tekst zal paragraaf 1 vormen;

  2. De bepaling onder 1° wordt vervangen als volgt:

    "1° "Minister": het Lid of de Leden van het Verenigd College, bevoegd voor het Openbaar Ambt";

  3. De bepaling onder 2° wordt vervangen als volgt:

    "2° "Dienst van Staat": elke niet over afzonderlijke rechtspersoonlijkheid beschikkende dienst die ressorteert onder de wetgevende en uitvoerende machten van de Staat, van de Gemeenschappen en Gewesten, van de Gemeenschapscommissies of van de rechterlijke macht;"

  4. De bepaling onder 3° a) wordt vervangen als volgt:

    "3° "Andere openbare diensten dan de diensten van de Staat":

    1. elke dienst met afzonderlijke rechtspersoonlijkheid die ressorteert onder de uitvoerende macht van de Staat, van de Gemeenschappen, van de Gewesten, van de Gemeenschapscommissies "

  5. Er wordt een bepaling onder 6° ingevoegd, luidende:

    "6° "Dienst": de bicommunautaire Dienst voor gezondheid, bijstand aan personen en gezinsbijslag, opgericht bij de ordonnantie van 23 maart 2017";

  6. Er wordt een bepaling onder 7° ingevoegd, luidende:

    "7° "De functionele chef": personeelslid dat de leiding of de dagelijkse controle heeft over het functioneren van een team ingevolge zijn functiebeschrijving";

  7. Er wordt een bepaling onder 8° ingevoegd, luidende:

    "8° "De hiërarchisch meerdere": de ambtenaar aan wie de leidend ambtenaar of zijn afgevaardigde de verantwoordelijkheid heeft toegekend voor een dienst of een directie en die door dit feit een directe autoriteit uitoefent over de personeelsleden;"

  8. Er wordt een bepaling onder 9° ingevoegd, luidende:

    "9° "HRM": de dienst binnen de Diensten van het Verenigd College die belast is met het personeelsbeheer";

  9. Er wordt een bepaling onder 10° ingevoegd, luidende:

    "10° : "De kennisgeving": het gebruik van één van de volgende middelen om aan de ambtenaar of stagiair bijzondere informatie ter kennis te brengen:

    1. Hetzij de afgifte van een document aan de ambtenaar of aan de stagiair tegen een gedateerd en getekend ontvangstbewijs;

    2. Hetzij de aangetekende verzending van een document naar het laatste door de ambtenaar of stagiair meegedeelde adres;"

  10. Er wordt een bepaling onder 11° ingevoegd, luidende:

    "11° : "In kennis stellen van": overgaan tot een kennisgeving."

  11. Er wordt een tweede paragraaf ingevoegd, luidende:

    " § 2. Het begrip "ontwikkelingslanden" slaat op de lijst van landen geklasseerd door de OESO als "minst ontwikkelde landen", "landen met een laag inkomen" en "landen met een lager intermediair inkomen", ook DAC-lijst genoemd."

  12. Er wordt een derde paragraaf ingevoegd, luidende:

    " § 3. Wanneer dit besluit een termijn voorziet die begint te lopen na een kennisgeving, wordt deze termijn berekend vanaf de dag volgend op de afgifte van het document of vanaf de derde dag volgend op de aangetekende zending ervan, postdatum ter staving, behoudens tegenbewijs van de verzender.

    De vervaldag is in de termijn begrepen.

    Wanneer deze dag evenwel valt op een zaterdag, een zondag of een in artikel 171 bedoelde feestdag, wordt de vervaldag verplaatst naar de eerstvolgende werkdag. Als deze dag valt tussen Kerst en Nieuwjaar, wordt hij verplaatst naar de eerstvolgende werkdag na Nieuwjaar."

  13. Er wordt een vierde paragraaf ingevoegd, luidende:

    " § 4. Wanneer dit besluit voorziet in een termijn dan wordt deze, behoudens andersluidende bepalingen, gerekend in kalenderdagen."

  14. Er wordt een vijfde paragraaf ingevoegd, luidende:

    " § 5. Het gebruik van de mannelijke benamingen in dit besluit is gemeenslachtig."

    Art. 13. In Boek II, Titel I, Hoofdstuk I van hetzelfde besluit, wordt artikel 4 vervangen als volgt:

    "Art. 4. De Diensten van het Verenigd College bestaan uit:

    1. De Directie Coördinatie en Procedures, samengesteld uit:

      1. Dienst HRM

      2. Dienst Infrastructuur

      3. Dienst Coördinatie en transversale ondersteuning

      4. Dienst Procedures en juridische ondersteuning

    2. De Directie Gezondheid en Bijstand aan personen, samengesteld uit:

      1. Dienst Gezondheid

      2. Dienst Bijstand aan Personen

    3. De Directie Begroting en Financiën, samengesteld uit:

      1. Dienst Begroting en beheerscontrole

      2. Boekhouding en verrichtingen

    4. De Directie Controle, samengesteld uit:

      1. Dienst administratieve controle

      2. Dienst financiële controle

    5. De Dienst Communicatie, die rechtstreeks afhangt van de leidende ambtenaren.

    6. de Studiedienst, hierna genoemd het "Observatorium voor Gezondheid en Welzijn.""

      Art. 14. In Boek II, Titel I, Hoofdstuk III, artikel 7 van hetzelfde besluit, worden de woorden "bedoeld in artikel 15" ingevoegd tussen de woorden "de Directieraad" en de woorden "en het Basisoverlegcomité".

      Art. 15. In artikel 9, tweede lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "ambtenaren-generaal" vervangen door de woorden "leidend ambtenaren".

      Art. 16. In Boek II, Titel I, Hoofdstuk IV, artikel 10 van hetzelfde besluit, worden de woorden " vier niveaus en zeven rangen " vervangen door de woorden " vier niveaus en acht rangen ".

      Art. 17. In artikel 11 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  15. In paragraaf 2, derde lid, eerste zin, wordt in de Nederlandse tekst het woord "niveau" vervangen door het woord "niveaus";

  16. Paragraaf 2, derde lid, 1° wordt vervangen als volgt:

    "1° in niveau A, vijf rangen gerangschikt van rang A1 tot rang A5";

  17. Paragraaf 3, tweede lid wordt vervangen als volgt:

    "Volgende graden worden opgericht :

    1. in rang A5 : leidend ambtenaar;

    2. in rang A4+ : adjunct-leidend ambtenaar;

    3. in rang A3 : directeur;

    4. in rang A2 : eerste attaché; eerste ingenieur deskundige, eerste geneesheer deskundige, eerste attaché deskundige;

    5. in rang A1 : geneesheer; ingenieur; attaché;

    6. in rang B1 : assistent;

    7. in rang C1 : adjunct;

    8. in rang D1 : klerk."

  18. In paragraaf 4 worden de woorden "ambtenaren-generaal" vervangen door de woorden "leidend ambtenaren" en de rang "A4" vervangen door de rang "A4+".

    Art. 18. In Boek II, Titel I, Hoofdstuk IV, Afdeling 2, van hetzelfde besluit, wordt het opschrift vervangen als volgt:

    "Afdeling 2. Opdrachten en taken van de Leidend Ambtenaren."

    Art. 19. In Boek II, Titel I, Hoofdstuk IV, Afdeling 2, van hetzelfde besluit, wordt een artikel 14/1 ingevoegd, luidende :

    "Art. 14/1. De leidende ambtenaren kunnen binnen de beperkingen van hun bevoegdheden, hun bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren aan de ambtenaren van niveau A en B die zij aanwijzen.

    De delegaties worden ter kennis van de personeelsleden gebracht."

    Art. 20. In Boek II, Titel I, Hoofdstuk V van hetzelfde besluit, wordt artikel 16, vijfde lid, vervangen als volgt:

    "Elk voorstel of elke individuele beslissing, door de directieraad genomen ten opzichte van een ambtenaar of stagiair, gebeurt bij geheime stemming. Tenzij één wettelijk tweetalig lid van de directieraad aanwezig is, is een lid van de directieraad van dezelfde taalrol als de ambtenaar of stagiair aanwezig."

    Art. 21. In artikel 17 van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  19. In het tweede lid worden de woorden "buiten de directieraad" vervangen door de woorden "onder zijn leden";

  20. In het derde lid wordt in de Nederlandse tekst het woord "aanwezigheidsquotum" vervangen door het woord "aanwezigheidsquorum".

    Art. 22. In Boek II, Titel I, Hoofdstuk VI, Afdeling 2, van hetzelfde besluit, artikel 19, vervangen door artikel één van het besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT