Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot toekenning van leningen aan de gemeenten in uitvoering van artikel 2, § 4, van de ordonnantie van 8 april 1993 houdende oprichting van het Brussels Gewestelijk Herfinancieringsfonds van de Gemeentelijke Thesaurieën, de 2 septembre 2021

Artikel 1. § 1. Binnen de grenzen van het beschikbare budget kan het Brussels Gewestelijk Herfinancieringsfonds van de Gemeentelijke Thesaurieën, hierna 'het Fonds' genoemd, de gemeenten leningen van maximaal 50.000.000 euro toekennen voor de boekjaren 2022 tot 2025.

§ 2. De leningen worden afgesloten voor een termijn van 20 jaar en zijn terugbetaalbaar via jaarlijkse afbetalingen. Ze dienen uitsluitend voor het financieren van investeringen in sportinfrastructuren.

Art. 2. § 1. De maximale leencapaciteit van elke gemeente wordt bepaald naar rato van hun aandeel in de algemene dotatie aan de gemeenten vastgesteld bij regeringsbesluit van 20 mei 2021 tot toekenning aan de gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, aan de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en aan de Brusselse Agglomeratie van hun aandeel in de algemene dotatie aan de gemeenten en de OCMW's van 2021.

§ 2. De toegekende lening mag maximaal 100% beslaan van de in artikel 1 bedoelde investeringen.

Art. 3. § 1. De gemeente moet uiterlijk tegen 31 mars 2022 het overzicht bezorgen van de investeringsprojecten die met een in artikel 1 bedoelde lening gefinancierd kunnen worden.

§ 2. Op basis van de indiening van een aanvraag bij het Fonds, kunnen projecten worden toegevoegd aan het overzicht dat op 31 maart 2022 werd bezorgd. De uiterste datum voor het indienen van een aanvraag tot toevoeging van projecten aan het overzicht is vastgelegd op 31 maart 2025.

§ 3. Het overzicht moet worden ingediend met behulp van een formulier, waarvan het model bepaald wordt door de minister van Plaatselijke Besturen, hierna 'de minister' genoemd, en volgens de nadere regels die daartoe werden vastgesteld.

§ 4. Enkel investeringen die vaste activa met een minimale afschrijvingsduur van twintig jaar dekken, overeenkomstig de bijlage bij het koninklijk besluit van 2 augustus 1990 houdende het algemeen reglement op de gemeentelijke comptabiliteit en de ministeriële omzendbrief van 15 november 2000 over het onderscheid tussen de gewone en de buitengewone dienst van de gemeentebegrotingen, komen in aanmerking voor de toekenning van een in artikel 1 bedoelde lening.

§ 5. Als de lening bestemd is voor de gedeeltelijke of integrale financiering van werken, moeten de uitgaven vastgelegd of de opdrachten aangekondigd zijn in 2022, 2023, 2024 of 2025. Als de lening bestemd is voor de gedeeltelijke of integrale financiering van een aankoop, moeten de uitgaven vastgelegd zijn in 2022, 2023, 2024 of 2025.

Art. 4. Het Fonds onderzoekt of de ingediende projecten in aanmerking komen. Het Fonds deelt uiterlijk op 31 mei 2022 zijn goedkeuring van het overzicht mee en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT