Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot wijziging van het bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/047 van 17 december 2020 betreffende het verlenen van een handelshuurlening aan huurders in het kader van de COVID-19-gezondheidscrisis, de 27 mai 2021

Artikel 1. In artikel 3 van het bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/047 van 17 december 2020 betreffende het verlenen van een handelshuurlening aan huurders in het kader van de COVID-19-gezondheidscrisis, wordt de bepaling onder 5° vervangen als volgt:

"5° heeft op het moment van de leningaanvraag geen achterstallige betalingen voor de huurgelden met betrekking tot de periode voor 18 maart 2020 voor de betrokken Handelspanden.".

Art. 2. In artikel 6, derde lid, van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in de bepaling onder 4° worden de woorden "30 juni 2021" vervangen door de woorden "31 oktober 2021";

  2. in de bepaling onder 5° worden de woorden "geen achterstand was in de betaling van de huurgelden op" vervangen door de woorden "op het moment van de leningaanvraag geen achterstallige betalingen zijn voor de huurgelden met betrekking tot de periode voor".

    Art. 3. In artikel 7, vierde lid, van hetzelfde besluit, wordt het getal "35.000" vervangen door het getal "75.000".

    Art. 4. In artikel 8, eerste lid, van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  3. het getal "18" wordt vervangen door het getal "36";

  4. het getal "6" wordt vervangen door het getal "24".

    Art. 5. In artikel 9, derde lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "30 juni 2021" vervangen door de woorden "15 november 2021".

    Art. 6. § 1. De wijzigingen bedoeld in artikel 4 kunnen van toepassing zijn op de Handelshuurleningen die werden toegekend voor de inwerkingtreding van dit besluit, voor zover de Huurder daarmee instemt in een addendum bij de leningovereenkomst.

    BEW informeert de Huurders die een Handelshuurlening hebben ontvangen voor de inwerkingtreding van dit besluit over de mogelijkheid aangeboden door het eerste lid. Indien de Huurder daartoe verzoekt binnen de maand van de verzending van de informatie, stuurt BEW hem een voorstel van addendum bij de leningovereenkomst door. BEW ontvangt het addendum, ondertekend door de Huurder, binnen de maand van de verzending ervan.

    § 2. De wijzigingen bedoeld in artikel 4 kunnen van toepassing zijn op de Handelshuurleningen waarvoor de aanvraag werd ingediend voor de inwerkingtreding van dit besluit, voor zover de Huurder daarmee instemt.

    Art. 7. In afwijking van artikel 7, derde lid, van het bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/047 van 17 december 2020 betreffende het verlenen van een handelshuurlening aan...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT