Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot uitvoering van de ordonnantie van 16 mei 2019 in verband met het Schoolcontract, de 29 avril 2021

TITEL I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

  1. ordonnantie: de ordonnantie van 16 mei 2019 in verband met het Schoolcontract;

  2. oproep tot kandidaatstelling: de oproep tot kandidaatstelling zoals bedoeld in artikel 4 van de ordonnantie;

  3. programma: het Schoolcontractprogramma dat door de Regering wordt aangenomen in overeenstemming met de artikelen 5 tot 8 van de ordonnantie en de bepalingen van dit besluit;

  4. eindverslag: een verslag dat, gestaafd door bewijsstukken, hetzij voor elke operatie of actie die gesubsidieerd wordt in toepassing van dit besluit, hetzij voor een geheel van op die basis gesubsidieerde operaties of acties, een beschrijving geeft van de evolutie, de uitvoering en het aandeel van de behaalde doelstellingen en resultaten, alsook van de vooruitzichten op duurzaamheid.

    TITEL II. - Goedkeuringsprocedure van het Schoolcontract

    HOOFDSTUK I. - De oproep tot kandidaatstelling

    Art. 2. De oproep tot kandidaatstelling als bedoeld in artikel 4, lid 1, van de ordonnantie vermeldt:

  5. de uiterste datum waarop het kandidatuurdossier moet worden ingediend bij het BPB;

  6. de herinnering dat in overeenstemming met artikel 4, §§ 2 en 3 van de ordonnantie, alleen kandidatuurdossiers die worden ingediend voor een onderwijsinstelling en haar omgeving gelegen in de zone voor stedelijke herwaardering en met een kwetsbare schoolbevolking in aanmerking komen;

  7. de eventuele aanvullende selectiecriteria bij de criteria bedoeld in artikel 4, § 2, eerste lid van de ordonnantie en hun weging;

  8. de elementen die het kandidatuurdossier moet bevatten;

  9. de contactgegevens van de dienst waar aanvullende informatie kan worden verkregen.

    Art. 3. Bij de vaststelling van aanvullende selectiecriteria in de oproep tot kandidaatstelling kan de Regering deze specificeren in de vorm van ontvankelijkheids- en toekenningscriteria en houdt ze rekening met de noodzaak om een keuze te kunnen maken tussen de kandidaturen onderling, minstens op basis van:

  10. hun afstemming op de doelstellingen die de ordonnantie nastreeft;

  11. de situatie van de schoolbevolking die wordt onthaald door de schoolinstelling waarop elke kandidatuur betrekking heeft, aan de hand van indicatoren die eigen zijn aan de leerlingen of aan de schoolinstelling zelf;

  12. de context van de wijk;

  13. het feit dat de kandidaturen al dan niet een overlapping vormen, gelet op de lopende uitvoering van een of meer andere programma's binnen dezelfde perimeter of een deel van dezelfde perimeter.

    De Regering houdt ook rekening met de volgende doelstellingen om zo nodig de in het eerste lid bedoelde selectiecriteria aan te vullen:

  14. de geselecteerde inrichtende machten moeten, in hun geheel beschouwd en in voorkomend geval rekening houdend met de reeds uitgevoerde programma's, de diversiteit van de onderwijsniveaus en -netten zoveel mogelijk weerspiegelen;

  15. de in de dossiers vermelde onderwijsinstellingen moeten, in hun geheel beschouwd, passen binnen een evenwichtige verdeling binnen de zone voor stedelijke herwaardering.

    Art. 4. De oproep tot kandidaatstelling wordt door de minister of zijn afgevaardigde aan de inrichtende machten van de onderwijsinstellingen in de zone voor stedelijke herwaardering meegedeeld.

    Art. 5. In de zin van artikel 4, § 2 van de ordonnantie onthaalt een onderwijsinstelling een kwetsbare schoolbevolking als de inrichtende macht aantoont dat zij profiteert of kan profiteren van maatregelen voor positieve discriminatie op grond van wetgeving die op het gebied van onderwijs is aangenomen en die van toepassing is op de onderwijsinstelling, de vestiging of de leerlingen die in die instelling of vestiging zijn ingeschreven.

    De Regering specificeert dit selectiecriterium zo nodig in de oproep tot kandidaatstelling, bij de vaststelling van de aanvullende selectiecriteria in overeenstemming met artikel 3.

    HOOFDSTUK II. - Inhoud van het kandidatuurdossier

    Art. 6. Het kandidatuurdossier bevat het kandidatuurformulier, waarvan het model door de minister of zijn afgevaardigde wordt vastgesteld.

    De minister of zijn afgevaardigde bepaalt tevens de lijst van bijlagen die bij het in het eerste lid bedoelde kandidatuurdossier moeten worden gevoegd.

    HOOFDSTUK III. - Selectie van de kandidaturen

    Art. 7. Vóór het einde van het laatste kwartaal van het jaar waarin de oproep tot kandidaatstelling wordt gedaan, selecteert de Regering, op grond van de beschikbare begrotingsmiddelen en alle selectiecriteria die in de ordonnantie, dit besluit en de oproep tot kandidaatstelling zijn opgenomen, de kandidaturen op met redenen omkleed advies van het BPB, dat bij zijn voorstel alle adviezen kan voegen dat het nuttig acht.

    Art. 8. Het besluit van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT