Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van bijzondere machten nr. 2020/043 tot wijziging van het koninklijk besluit van 7 juni 2007 betreffende het opleidingsfonds dienstencheques, de 18 juin 2020

Artikel 1. In het koninklijk besluit van 7 juni 2007 betreffende het opleidingsfonds dienstencheques, wordt een artikel 2bis ingevoegd luidend als volgt:

"Art. 2bis. § 1. In het kader van de bestrijding van de besmettingsrisico's door Covid-19 werken Bruxelles Formation en VDAB op verzoek van het bestuur een opleidingsmodule uit "met betrekking tot de gezondheidsmaatregelen die nodig zijn ter preventie van het risico van besmetting bij de uitvoering van de activiteiten van huishoudhulp".

Dit module wordt verstrekt aan de interne opleiders van erkende ondernemingen bedoeld in artikel 1, 4° om hen, indien nodig, in staat te stellen opleidingen te organiseren en te verstrekken aan werknemers die tewerkgesteld zijn in het kader van een arbeidsovereenkomst dienstencheques, waarbij dienstencheques worden ingediend bij het aangestelde uitgiftebedrijf in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Wanneer de erkende onderneming niet over een interne opleider beschikt, stelt het een persoon aan die bevoegd is om de in het tweede lid genoemde opleidingsmodule te volgen. Deze persoon moet Frans of Nederlands begrijpen en spreken.

Slechts één persoon per 100 werknemers, per erkende onderneming, kan deze opleiding volgen.

§ 2. Bruxelles Formation en VDAB sturen, in elektronische vorm, een aanvraag tot goedkeuring van de opleidingsmodule naar het bestuur .

De aanvraag gaat vergezeld van een dossier met een nauwkeurige en gedetailleerde omschrijving van de voorziene opleiding.

Het bestuur bevestigt ontvangst van de aanvraag langs elektronische weg en stuurt het volledige dossier door naar de minister.

De minister stuurt zijn beslissing naar het bestuur, die ze ter kennis brengt van Bruxelles Formation en VDAB en ter informatie een kopie ervan langs elektronische weg stuurt naar de Commissie opgericht bij artikel 4.

§ 3. Het bestuur draagt [00e2][0080][008b][00e2][0080][008b]alle kosten van de in de eerste paragraaf bedoelde opleiding.

Wanneer alle opleidingen verstrekt werden, sturen de Bruxelles Formation en VDAB naar het bestuur een factuur die zal worden verrekend op basis van de basisallocatie 16.009.38.02.3132.

Op basis van de aanwezigheidslijst die Bruxelles Formation en VDAB naar het bestuur hebben gestuurd, hebben de interne opleiders alsook de in de eerste paragraaf, derde lid, bedoelde personen, recht op de terugbetaling van de loonvergoeding, vastgesteld op een forfaitair tarief van 50 euro per persoon. Deze terugbetalingen worden automatisch door het bestuur uitbetaald aan de erkende onderneming op basis van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT