Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot organisatie van de interne audit bij Actiris, de 28 mai 2020

HOOFDSTUK 1. - Toepassingsgebied

Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op Actiris.

HOOFDSTUK 2. - Opdrachten en verantwoordelijkheden

Art. 2. De interne audit is een onafhankelijke en objectieve activiteit die zekerheid biedt en raad geeft in de zin van artikel 80 van de organieke ordonnantie van 23 februari 2006 houdende de bepalingen die van toepassing zijn op de begroting, de boekhouding en de controle, met de bedoeling toegevoegde waarde te creëren en de werking van de organisatie te verbeteren.

De interne audit helpt de organisatie haar doelstellingen te bereiken via een systematische en methodische aanpak van de evaluatie en de verbetering van de procedures inzake risicobeheer, controle en corporate governance.

De functie van de interne audit bestaat hoofdzakelijk in het onderzoeken en evalueren van de werking, de efficiëntie en de doelgerichtheid van de interne controle.

De interne audit kan belast worden met operationele audits, conformiteitsaudits, financiële audits, forensische audits en specifieke auditopdrachten (ad-hoc opdrachten).

De interne audit kan ook adviesopdrachten leveren.

Art. 3. De interne audit ressorteert administratief onder de directeur-generaal en de adjunct-directeur-generaal van Actiris en functioneel onder het auditcomité.

Art. 4. In het kader van zijn opdrachten heeft de interne audit onbeperkt toegang met inachtneming van de wettelijke of reglementaire verbodsbepalingen tot alle informatie, documenten en materiële of immateriële goederen.

Hij kan elk personeelslid om de informatie vragen die hij nodig acht voor het vervullen van zijn opdrachten.

Art. 5. De interne audit verbindt zich er toe om in het kader van zijn werkzaamheden de beroepsnormen van het Institute of Internal Auditors na te leven en zich te schikken naar de deontologische regels van voornoemd instituut.

Art. 6. De interne audit maakt al zijn verslagen over en brengt verslag uit aan het auditcomité over zijn activiteiten, vaststellingen en aanbevelingen.

HOOFDSTUK 3. - Het auditcomité

Art. 7. Er wordt een auditcomité opgericht.

Het auditcomité formuleert adviezen aan het Beheerscomité van Actiris over het interne controlesysteem, meer bepaald met betrekking tot:

  1. efficiënt en doelgericht risicobeheer;

  2. de betrouwbaarheid van de financiële en beheersverslagen;

  3. de conformiteit met de wetten, ordonnanties en andere regelgeving, alsook met de richtlijnen van de betrokken overheden;

  4. de efficiënte en doelgerichte werking van de diensten;

  5. ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT