Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering met bijzondere machten nr. 2020/024 betreffende de organisatie op digitale wijze van de procedures met betrekking tot de interne en externe selectie van het personeel voor de overheidsdiensten en de instellingen van openbaar nut van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de 28 mai 2020

Artikel 1. § 1 De procedures met betrekking tot de interne of externe selectie van het personeel voor de overheidsdiensten en de instellingen van openbaar nut van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest kunnen op digitale wijze worden uitgevoerd. Het gaat meer bepaald om de volgende procedures:

- Rekrutering;

- Mutatie;

- Bevordering;

- Intraregionale mobiliteit;

- Externe mobiliteit;

- Selectie van mandaathouders.

§ 2. De modaliteiten inzake de organisatie van de procedures op digitale wijze zullen aan de kandidaat worden meegedeeld aan het begin van de procedure aan de hand van het selectiereglement. Deze modaliteiten dienen minstens, voor iedere procedure, en voor iedere stap van de procedure indien van toepassing:

- Het aantal personen die hieraan deelnemen te vermelden;

- Beroep te doen op technische methodes die beveiligd zijn en geen enkele verwerking van persoonlijke gegevens met zich meebrengen, die een echt collegiaal overleg met eventuele stemming garanderen en die het mogelijk maken om op objectieve wijze een selectieproef te organiseren, met de mogelijkheid om in optimale omstandigheden de kandidaat te ondervragen;

- Te voorzien dat de dossiers van alle kandidaten ter beschikking worden gesteld van elke persoon die mee delibereert.

Art. 2. § 1. De in artikel 1 bedoelde procedures die op het ogenblik van de inwerkingtreding van dit besluit lopende zijn, kunnen in digitale vorm worden voortgezet, behalve wanneer een kandidaat of de dienst die verantwoordelijk is voor de organisatie van de procedure of de test dit onmogelijk acht.

§ 2. De modaliteiten voor de organisatie van deze procedures en proeven worden binnen een redelijke termijn aan de kandidaten meegedeeld.

Art. 3. Voorliggend Besluit is van toepassing voor een duurtijd van 2 maanden vanaf de datum van haar inwerkingtreding en is verlengbaar bij besluit voor telkens één maand waarbij de regering de noodzaak rechtvaardigt ten aanzien van de evolutie van de sanitaire omstandigheden.

Art. 4. Onderhavig besluit treedt in werking op de dag van bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

Art. 5. De Minister bevoegd voor het Openbaar Ambt, Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp staat in voor de uitvoering van onderhavig besluit.

Handtekening

Brussel, 28 mei 2020.

Voor de Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

De Minister-President van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Territoriale Ontwikkeling en Stadsvernieuwing, Toerisme, de Promotie van het Imago van Brussel en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT