Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende uitvoering van de ordonnantie van 21 december 2018 houdende wijziging van de Brusselse Huisvestingscode om de strijd tegen discriminatie bij de toegang tot huisvesting te versterken, de 21 mars 2019

Artikel 1. Het proces-verbaal waarin een inbreuk als bedoeld in artikel 214ter van de Brusselse Huisvestingscode wordt vastgesteld, wordt binnen vijftien dagen die volgen op het verhoor van de overtreder in één exemplaar via een aangetekend schrijven aan de procureur des Konings verzonden. Het verhoor wordt ten laatste zestig dag na de vaststelling van de inbreuk georganiseerd. Deze termijnen worden verlengd met dertig dagen in geval van gerechtvaardigde afwezigheid van de overtreder.

De procureur des konings geeft binnen de vijfenveertig dagen van de verzendingsdatum van het proces-verbaal kennis aan de leidend ambtenaar van de Gewestelijke inspectiedienst van zijn beslissing om de overtreder al dan niet te vervolgen. Deze termijn wordt opgeschort indien de Procureur des Konings binnen deze termijn aan de leidend ambtenaar van de Gewestelijke Inspectiedienst zijn beslissing bekendmaakt een aanvullend onderzoek te bevelen dat hem in staat moet stellen om met volledige kennis van zaken te kunnen oordelen of de overtreder vervolgd moet worden of hem voor te stellen de publieke rechtsvordering te beëindigen in toepassing van artikels 216bis en 216ter van het Wetboek van Strafvordering.

Art. 2. De overtreder wordt minstens twee weken voor de effectieve datum van de hoorzitting voor de hoorzitting via aangetekende brief opgeroepen.

Art. 3. De overtreder die de beslissing van de gemachtigde ambtenaar van de gewestelijke inspectiedienst betwist waarbij een administratieve boete zoals bedoeld door artikel 214ter, § 2 van de Brusselse Huisvestingscode opgelegd wordt, dient, via aangetekend schrijven bij de minister die Huisvesting in zijn of haar bevoegdheden heeft of via de ambtenaar die hij of zij hiertoe gemachtigd heeft, binnen een termijn van 15 dagen te rekenen vanaf de kennisgeving van de beslissing, een opschortend beroep in.

De minister die Huisvesting in zijn of haar bevoegdheden heeft of de ambtenaar die hij of zij hiertoe gemachtigd heeft, beslist binnen dertig dagen na ontvangst van het beroep. Hij kan een nieuwe hoorzitting gelasten, in welk geval deze termijn met 30 dagen wordt verlengd. In dit geval wordt de overtreder gehoord door de gemachtigde ambtenaar. Het resultaat van de hoorzitting wordt meegedeeld aan de gemachtigde ambtenaar en ook aan de overtreder.

Art. 4. De administratieve boetes worden betaald in overeenstemming met de bepalingen van artikel 10, § 4 van de Brusselse Huisvestingscode.

Art. 5. De ordonnantie van 21...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT