Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende bijzondere bepalingen met betrekking tot de rechtspositie en de bezoldigingsregeling van de contractuele personeelsleden van Federale Overheidsdienst Financiën die overgeheveld worden naar de diensten van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering in het kader van de overname van de dienst van de gewestelijke belastingen, de 29 novembre 2018

TITEL 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op de contractuele personeelsleden van federale overheidsdiensten die worden overgeheveld in het kader van overname van de dienst van één of meerdere van de gewestelijke belastingen bij toepassing van artikel 5, § 3, van de bijzondere wet van 16 januari 1989 betreffende de financiering van de Gemeenschappen en de Gewesten.

Art. 2. De contractuele personeelsleden bedoeld in artikel 1 worden naar de dienst van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel Fiscaliteit overgeheveld. Ze worden van rechtswege, vanaf hun overbrenging, personeelsleden van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel Fiscaliteit.

Art. 3. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

statuut :

  1. het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 27 maart 2014 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren van het ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de contractuele personeelsleden overgeheveld ten laatste op 30 maart 2018 ;

  2. het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 maart 2018 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren van de gewestelijke overheidsdiensten van Brussel voor de contractuele personeelsleden overgeheveld na 30 maart 2018.

    Contractueel personeelslid : een contractueel personeelslid dat overgeheveld wordt van een federale overheidsdienst naar de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel Fiscaliteit.

    TITEL 2. - Wedde, toelagen, premies en vergoedingen

    HOOFDSTUK 1. - Wedde

    Afdeling 1. - De weddeschalen

    Art. 4. De contractuele personeelsleden ontvangen op de datum van hun overheveling een wedde minimum gelijk aan deze die ze genoten op de vooravond van de datum van hun overheveling.

    Art. 5. Als de wedde die toegekend wordt in de schaal die overeenstemt met de nieuwe rang van het contractueel personeelslid, vastgesteld op basis van de tabel als bijlage bij dit besluit, lager is dan de wedde die het contractueel personeelslid kreeg op de vooravond van zijn/haar overheveling, dan behoudt het contractueel personeelslid de weddeschaal waarvan hij genoot op de vooravond van zijn/haar overheveling.

    Het recht op deze weddeschaal eindigt van rechtswege wanneer:

  3. de weddeschaal die overeenstemt met de rang van de het contractueel personeelslid gelijk of hoger is of;

  4. bij de contractuele personeelsleden die bijkomende en specifieke opdrachten vervullen, de nieuwe weddeschaal, door de toepassing van de regels van de functionele loopbaan, gelijk of hoger is.

    Afdeling 2. - Het vakantiegeld

    Art. 6. Het vakantiegeld waarvan het contractueel personeelslid geniet na de datum van zijn/haar overheveling mag niet lager zijn dan deze waarvan hij genoot op de vooravond van zijn/haar overheveling.

    Art. 7. Als het vakantiegeld die toegekend wordt lager is dan het vakantiegeld die het contractueel personeelslid kreeg op de vooravond van zijn/haar overheveling, dan behoudt het contractueel personeelslid het vakantiegeld waarvan hij genoot op de vooravond van zijn/haar overheveling.

    Afdeling 3. - De eindejaarstoelage

    Art. 8. De eindejaarstoelage waarvan het contractueel personeelslid geniet na de datum van zijn/haar overheveling mag niet lager zijn dan deze waarvan hij genoot op de vooravond van zijn/haar overheveling.

    Art. 9. Als de eindejaarstoelage die toegekend wordt lager is dan de eindejaarstoelage die het contractueel personeelslid kreeg op de vooravond van zijn/haar overheveling, dan behoudt het contractueel personeelslid de eindejaarstoelage waarvan hij genoot op de vooravond van zijn/haar overheveling.

    HOOFDSTUK 2. - Toelagen en premies

    Art. 10. Als het bedrag van de toelagen en premies, zoals bepaald in Boek II, Titel II van het statuut, bij gelijke toekenningsvoorwaarden lager ligt dan het bedrag dat het contractueel personeelslid ontvingen op de vooravond van de datum van hun overheveling, dan wordt hen een toelagetoeslag of een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT