Besluit 2018/2566 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie tot regeling van de tussenkomst van het Institut bruxellois francophone pour la formation professionnelle voor het gebruik van het gemeenschappelijk openbaar vervoer, de 9 mai 2019

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Dit besluit regelt een aangelegenheid zoals bedoeld in de artikelen 127 en 128 van de Grondwet, krachtens artikel 138 ervan.

Art. 2. Dit besluit is van toepassing op alle statutaire (vastaangestelde of stagedoende) en contractuele personeelsleden van het Institut bruxellois francophone pour la formation professionnelle.

HOOFDSTUK II. - Tussenkomst van het Institut bruxellois francophone pour la formation professionnelle voor het gebruik van het gemeenschappelijk openbaar vervoer met de spoorwegen op weg naar het werk

Art. 3. Het personeelslid dat gebruikmaakt van gemeenschappelijke openbaar vervoermiddelen per spoor, al dan niet in combinatie met de TEC en/of DE LIJN, om zich regelmatig te verplaatsen tussen de verblijfplaats en de werkplaats, geniet een volledige tussenkomst in de abonnementskosten.

Het personeelslid geniet eveneens een volledige tussenkomst in de kosten voor alle andere vervoerbewijzen van de NMBS om zich regelmatig te verplaatsen tussen de verblijfplaats en de werkplaats.

Art. 4. De tussenkomst in het treinabonnement, al dan niet in combinatie met de TEC en/of DE LIJN, ten laste van het Institut bruxellois francophone pour la formation professionnelle, wordt geregeld door een overeenkomst afgesloten tussen de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen en het voornoemde Institut.

Art. 5. Krachtens deze overeenkomst betaalt het Institut bruxellois francophone pour la formation professionnelle het bedrag van zijn tussenkomst in de vervoerskosten van het personeelslid rechtstreeks aan de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen.

HOOFDSTUK III. - Tussenkomst van het Institut bruxellois francophone pour la formation professionnelle voor het gebruik van de gemeenschappelijke openbaar vervoermiddelen TEC en DE LIJN op weg naar het werk

Art. 6. Het personeelslid dat gebruikmaakt van de gemeenschappelijke openbaar vervoermiddelen TEC en/of DE LIJN om zich regelmatig te verplaatsen tussen de verblijfplaats en de werkplaats, bekomt, op zijn vraag, de volledige terugbetaling van zijn abonnement voor de TEC en/of DE LIJN.

HOOFDSTUK IV. - Toekenning van een MIVB-vrijkaart en eventueel van een uitbreiding voor de MTB voor verplaatsingen in dienstverband

Art. 7. Voor dienstverplaatsingen binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geniet de ambtenaar een abonnement voor het netwerk van de MIVB.

Dit abonnement kan worden aangevuld met een uitbreiding voor de MTB, voor zover de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT