Besluit 2018/2514 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie dat de tussenkomst van de Franse Gemeenschapscommissie voor het gebruik van het openbaar vervoer van en naar het werk regelt, de 2 mai 2019

HOOFDSTUK 1. - Inleidende bepalingen

Artikel 1. Dit besluit regelt overeenkomstig artikel 138 van de Grondwet een materie bedoeld in de artikelen 127 en 128 ervan.

Art. 2. Dit besluit is van toepassing op de ambtenaren, stagiairs, tijdelijken en contractuelen van de diensten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie.

HOOFDSTUK 2. - tussenkomst van de Franse Gemeenschapscommissie voor het gebruik van het openbaar vervoer met de spoorwegen op de weg van en naar het werk.

Art. 3. Het personeelslid dat gebruik maakt van het openbaar vervoer via de spoorweg, al dan niet in combinatie met de TEC en/of DE LIJN, krijgt een tussenkomst van 100 % in zijn abonnementskosten om geregelde reizen van zijn verblijfplaats naar de plaats van het werk te doen en omgekeerd.

Het personeelslid geniet ook van een tussenkomst van 100% in de kosten van een ander vervoerbewijs van de NMBS om geregelde reizen van zijn verblijfplaats naar de plaats van het werk te doen en omgekeerd.

Art. 4. De tussenkomst in het treinabonnement, al dan niet gecombineerd met TEC en/of DE LIJN, ten laste van de Franse Gemeenschapscommissie wordt geregeld door een overeenkomst tussen de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen en het Collegelid bevoegd voor het Openbaar Ambt.

Art. 5. Krachtens deze overeenkomst betaalt de Franse Gemeenschapscommissie het bedrag van zijn interventie in de vervoerskosten van het personeelslid rechtstreeks aan de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen.

HOOFDSTUK 3. - Tussenkomst van de Franse Gemeenschapscommissie voor het gebruik van het openbaar vervoer TEC en DE LIJN op de weg van en naar het werk.

Art. 6. Het personeelslid dat het openbaar vervoer van TEC en/of DE LIJN gebruikt om geregelde reizen van zijn verblijfplaats naar het werk te doen en omgekeerd, krijgt, op zijn verzoek, zijn abonnement van TEC en/of DE LIJN voor 100% terugbetaald.

HOOFDSTUK 4. - Opheffende- en slotbepalingen

Art. 7. Het besluit van de Franse Gemeenschapscommissie van 24 maart 2011 dat de tussenkomst van de Franse Gemeenschapscommissie voor het gebruik van het openbaar vervoer met de spoorwegen op de weg van en naar het werk regelt, wordt opgeheven.

Art. 8. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2019.

Art. 9. Het Collegelid bevoegd voor Openbaar Ambt wordt belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gedaan te Brussel, 2 mei 2019.

Voor het College,

F. LAANAN,

Voorzitster van het College

C. JODOGNE,

Collegelid belast met...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT