Besluit 2018/221 van de Franse Gemeenschapscommissie tot wijziging van het besluit van de Franse Gemeenschapscommissie van 13 april 1995 houdende het statuut van de ambtenaren van de diensten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie en het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 4 maart 1999 met betrekking tot de loopbaan van de ambtenaren en het personeelsreglement van de diensten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie, de 17 janvier 2019

Artikel 1. Dit besluit regelt, in toepassing van artikel 138 van de Grondwet, een materie beoogd in artikelen 127 en 128 van de Grondwet.

HOOFDSTUK I. - Over de wijzigingen van het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 13 april 1995 houdende het statuut van de ambtenaren van de diensten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie

Art. 2. Artikel 3 van het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 13 april 1995 houdende het statuut van de ambtenaren van de diensten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie, gewijzigd door het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 1 maart 2012 wordt aangevuld door de volgende bepaling: " - professionele certificering: certificering die bestaat uit een coherent en significant geheel van verworven leerinhouden die de verderzetting van de opleiding, de inschakeling of het behoud op de arbeidsmarkt of de professionele specialisering beoogt zoals bepaald door het samenwerkingsakkoord dat op 26 februari 2015 werd afgesloten tussen de Franse Gemeenschap, het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie met betrekking tot de oprichting en het beheer van een Franstalig kader van certificaten, afgekort tot "CFC" goedgekeurd door het decreet van de Franse Gemeenschapscommissie van 15 juli 2015".

Art. 3. In artikel 6, tweede lid van hetzelfde besluit, gewijzigd door het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 4 maart 1999:

- wordt het volgende zinsdeel "niveau 2+ : hoger onderwijs van het korte type" aangevuld met de volgende woorden: " of professionele certificering ".

- wordt het volgende zinsdeel "- niveau 2 : secondair hoger onderwijs" aangevuld met de volgende woorden: " of professionele certificering of toegangskaart".

Art. 4. Aan artikel 17 van hetzelfde besluit vervangen door het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 19 april 2012 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in paragraaf 2 wordt 5° als volgt aangevuld: " of houder zijn van een professionele certificering die te maken heeft met de functie waarvoor de selectie georganiseerd wordt, volgens de lijst van bijlage III van het besluit met betrekking tot de loopbaan van de ambtenaren en het personeelsreglement of houder zijn van een toegangskaart".

  2. in paragraaf 3, tweede lid, worden de woorden "of een professionele certificering" gevoegd tussen de woorden "vereist" en "of die deze documenten niet kunnen voorleggen".

  3. in paragraaf 3, tweede lid, wordt de 1e zin vervolledigd door de woorden: " of professionele certificering ".

Art. 5. In artikel 20, derde lid van hetzelfde besluit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT