Besluit 2017/1350 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie betreffende de loopbaan van de ambtenaren van het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding, de 17 mai 2019

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Dit besluit regelt een aangelegenheid bedoeld in de artikelen 127 en 128 van de Grondwet, krachtens artikel 138 ervan.

Art. 2. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

  1. "Instituut": het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding, opgericht door artikel 2 van het decreet van 17 maart 1994 houdende oprichting van het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding;

  2. "het besluit van het College betreffende de hiërarchische rangschikking van de graden": het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 20 oktober 1994 betreffende de hiërarchische rangschikking van de graden die de personeelsleden van het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding kunnen bekleden;

  3. "het besluit van het College betreffende het organieke kader": het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 20 oktober 1994 tot vastlegging van het organieke kader van het personeel van Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding;

  4. "de benoemende overheid": het Beheerscomité van het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding.

    Art. 3. Onverminderd artikel 5 worden de ambtenaren die opgenomen zijn in de tabel vermeld in bijlage 1 van dit besluit, aangesteld als bevoegde hiërarchische meerderen die in tuchtrechtelijke aangelegenheden gemachtigd zijn de blaam te geven en een voorlopig voorstel voor de andere sancties te doen.

    Art. 4. Onverminderd de regelgevende bepalingen van algemene aard die de loopbaan van de ambtenaren beheersen, gebeurt de benoeming, de bevordering of de aanstelling tot elk van de graden waarvan de ambtenaren van de diensten waarop dit besluit van toepassing is, titularis kunnen zijn, overeenkomstig de voorwaarden vastgesteld in bijlage 2 van dit besluit.

    HOOFDSTUK II. - Algemene regels inzake bevordering

    Afdeling 1. - Algemene bepalingen

    Art. 5. De loopbaan van de ambtenaren van het Instituut is georganiseerd in graden, niveaus en hiërarchische rangen.

    De niveaus van de graden waarvan de ambtenaren titularis kunnen zijn, worden genummerd van 1 tot 3, waarbij het cijfer 1 wordt toegekend aan het hoogste niveau.

    In elk niveau worden de rangen genummerd volgens de orde van hun hiërarchische waarde, met dien verstande dat het hoogste nummer overeenstemt met de hoogste rang.

    Iedere rang wordt aangeduid met een getal van twee cijfers, waarbij het cijfer links het niveau aanduidt en het cijfer rechts de rang binnen het niveau.

    Het niveau 1 bevat 6 rangen die als volgt genummerd zijn: 10, 11, 12, 13, 15 (uitdovend) en 16.

    Het niveau 2+ bevat 4 rangen die als volgt genummerd zijn: 26, 27, 28 en 29.

    Het niveau 2 bevat 4 rangen die als volgt genummerd zijn: 20, 22, 24 en 25.

    Het niveau 3 bevat 4 rangen die als volgt genummerd zijn: 30, 32, 34 en 35.

    Art. 6. De bevorderingen worden toegekend volgens de regels van de vlakke loopbaan, door verhoging in graad of door overgang naar het hogere niveau.

    Er kan worden voorzien in bepaalde betrekkingen bij wege van benoeming door verandering van graad.

    Art. 7. Behalve de betrekkingen die in de vlakke loopbaan zijn voorzien, verklaart de benoemende overheid elke open betrekking vacant alvorens zij kan worden begeven bij wege van bevordering door verhoging in graad of door benoeming door verandering van graad.

    Art. 8. § 1. De vacature van de betrekkingen die bij wege van bevordering of van verandering van graad worden begeven, wordt via een dienstnota ter kennis gebracht aan de ambtenaren die voldoen aan de statutaire bevorderingsvoorwaarden.

    De dienstnota geeft een nauwkeurige omschrijving van de vacant verklaarde betrekking, alsook de algemene en bijzondere voorwaarden die gelden voor de bevordering tot de bedoelde betrekking.

    De paraaf van de betrokkenen is verplicht, zodat de ambtenaren die voldoen aan de statutaire bevorderingsvoorwaarden en die een kopie van de dienstnota ontvangen, uitdrukkelijk voor ontvangst moeten tekenen.

    Een exemplaar van de dienstnota wordt bij een ter post aangetekende brief verstuurd, met ontvangstbewijs, naar de woonplaats van de ambtenaar die om eender welke reden tijdelijk niet op de dienst aanwezig is.

    § 2. Enkel de kandidaturen van de ambtenaren die bij een aangetekende brief aan de leidend ambtenaar zijn verstuurd binnen een termijn van 15 werkdagen, worden in aanmerking genomen.

    Deze termijn begint te lopen vanaf de eerste werkdag die volgt op de dag dat de vacantverklaring van de betrekking overhandigd is aan de betrokkene of per post naar de woonplaats van de ambtenaar is verstuurd.

    Het ontvangstbewijs van de post geldt als bewijs.

    Er wordt melding gemaakt van de ontvangst van de kandidaturen.

    Elke kandidaatstelling voor een betrekking van niveau 1 omvat een uiteenzetting van de aanspraken die de kandidaat meent te kunnen doen gelden om naar de betrekking te dingen.

    § 3. De voorstellen tot bevordering of tot verandering van graad worden eveneens via een dienstnota ter kennis gebracht aan de betrokken ambtenaren. Een paraaf van de betrokkenen is eveneens verplicht.

    Een exemplaar van de dienstnota wordt bij een ter post aangetekende brief verstuurd, met ontvangstbewijs, naar de woonplaats van de ambtenaar die om eender welke reden tijdelijk niet op de dienst aanwezig is.

    § 4. De kennisgevingen van vacatures die bij wege van bevordering of van verandering van graad worden begeven, worden aangekondigd op verschillende zichtbare plaatsen in het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding.

    § 5. De ambtenaren mogen zich vooraf kandidaat stellen voor elke betrekking die gedurende hun afwezigheid vacant zou worden verklaard. De voorafgaandelijke kandidaatstelling is geldig op dezelfde wijze als diegene die ingediend werd volgens de voorwaarden in artikel 8, § 2, indien, en enkel indien, deze aangetekend wordt verstuurd aan de leidend ambtenaar van het Instituut en indien de betrekking waarvoor de kandidaatstelling in kwestie bedoeld is, vacant werd verklaard binnen een termijn van 2 maanden vanaf de verzending van deze aangetekende brief.

    Art. 9. De bevorderingen door verhoging in graad en door overgang naar het hogere niveau en de benoemingen door verandering van graad worden door de benoemende overheid verleend.

    Afdeling 2. - Bevordering volgens de regels van de vlakke loopbaan

    Art. 10. De ambtenaar wordt automatisch bevorderd tot elk van de graden die de vlakke loopbaan bevat, zodra hij 3 jaar graadanciënniteit op niveau 1 telt, een graadanciënniteit van 4 jaar en dan 8 jaar, vervolgens 3 jaar in niveau 2+, een graadanciënniteit van 4 jaar en dan 8 jaar op niveau 2 en op niveau 3 en in zoverre hij een "positieve" globale evaluatievermelding heeft behaald.

    Wanneer de ambtenaar een "gemiddelde" of "negatieve" globale evaluatievermelding heeft gekregen, wordt het recht op bevordering volgens de regels van de vlakke loopbaan opgeschort tot hij een "positieve" globale evaluatievermelding heeft gekregen.

    De bevordering volgens de regels van de vlakke loopbaan kan gekoppeld worden aan een opleiding die met succes werd afgesloten.

    In afwijking van het eerste lid wordt de bevordering tot rang 29 toegekend aan de ambtenaar van rang 28 die een graadanciënniteit van 3 jaar heeft en beantwoordt aan de opleidingsvoorwaarde bedoeld in artikel 48 van dit besluit.

    Art. 11. De graden van rang 11 worden toegekend volgens de regels van de vlakke loopbaan; ze zijn voorbehouden aan de ambtenaren van rang 10 die 3 jaar graadanciënniteit hebben.

    De graden van rang 29 worden toegekend volgens de regels van de vlakke loopbaan; ze zijn voorbehouden aan de ambtenaren van rang 28 die 3 jaar graadanciënniteit hebben.

    De graden van rang 28 worden toegekend volgens de regels van de vlakke loopbaan; ze zijn voorbehouden aan de ambtenaren van rang 27 die 8 jaar graadanciënniteit hebben.

    De graden van rang 27 worden toegekend volgens de regels van de vlakke loopbaan; ze zijn voorbehouden aan de ambtenaren van rang 26 die 4 jaar graadanciënniteit hebben.

    De graden van rang 24 worden toegekend volgens de regels van de vlakke loopbaan; ze zijn voorbehouden aan de ambtenaren van rang 22 die 8 jaar graadanciënniteit hebben.

    De graden van rang 22 worden toegekend volgens de regels van de vlakke loopbaan; ze zijn voorbehouden aan de ambtenaren van rang 20 die 4 jaar graadanciënniteit hebben.

    De graden van rang 34 worden toegekend volgens de regels van de vlakke loopbaan; ze zijn voorbehouden aan de ambtenaren van rang 32 die 8 jaar graadanciënniteit hebben.

    De graden van rang 32 worden toegekend volgens de regels van de vlakke loopbaan; ze zijn voorbehouden aan de ambtenaren van rang 30 die 4 jaar graadanciënniteit hebben.

    Afdeling 3. - Bevordering door verhoging in graad

    Art. 12. § 1. In het kader van de bevordering in niveau 2 of 3, indien er niet ten minste één kandidaat is die de voorwaarden inzake anciënniteit vervult om te worden bevorderd, wordt een nieuwe procedure met een nieuwe oproep tot kandidaatstelling opgestart. In dit geval wordt de benoemende overheid met de goedkeuring van het lid van het College belast met het Openbaar Ambt, gemachtigd van die voorwaarden af te wijken door de vereiste anciënniteit met één derde te verminderen, en vervolgens met twee derde, indien er nog steeds geen kandidaten zijn die de voorwaarden vervullen.

    § 2. In het kader van de bevordering in niveau 1, indien er geen kandidaat is die de voorwaarden inzake de vereiste anciënniteit vervult om te worden benoemd in een graad van rang 13 of van rang 12, wordt een nieuwe procedure met een nieuwe oproep tot kandidaatstelling opgestart. In dit geval wordt de benoemende overheid gemachtigd...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT