Beslissing van het Algemeen Beheerscomité houdende de oprichting van de technische commissie 'Revalidatie en Geestelijke gezondheidszorg' binnen de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag, de 12 mars 2020

Artikel 1. Er wordt binnen Iriscare een technische Commissie "Revalidatie en Geestelijke gezondheidszorg" opgericht, hierna "de Commissie" genoemd.

De Commissie heeft hetzelfde statuut als de technische Commissies vermeld onder onderafdeling 2 van afdeling 5 van hoofdstuk IV van de ordonnantie van 23 maart 2017 houdende de oprichting van de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag.

De bepalingen van de ordonnantie van 23 maart 2017 houdende de oprichting van de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag, die van toepassing zijn op de technische Commissies vermeld onder onderafdeling 2 van afdeling 5 van hoofdstuk IV van dezelfde ordonnantie, zijn van overeenkomstige toepassing op de Commissie.

Art. 2. Onverminderd ordonnantie 23 maart 2017 houdende de oprichting van de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag, is de Commissie bevoegd voor:

  1. psychiatrische verzorgingstehuizen;

  2. initiatieven voor beschut wonen;

  3. de ambulante geestelijke gezondheidszorg;

  4. revalidatie.

    Art. 3. De Commissie bestaat uit:

  5. representatieve organisaties en verenigingen van de revalidatiesector en van de sector van de Geestelijke gezondheidszorg, die hun vertegenwoordigers zullen aanwijzen;

  6. verzekeringsinstellingen, die hun vertegenwoordigers zullen aanwijzen.

    Art. 4. Aangeduid worden, als organisaties en verenigingen die lid zijn van de Commissie "Revalidatie en Geestelijke gezondheidszorg", overeenkomstig artikel 23, § 2, van de ordonnantie van 23 maart 2017 houdende de oprichting van de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag:

    1. de volgende representatieve organisaties en verenigingen van de revalidatiesector en van de sector van de Geestelijke gezondheidszorg :

      1. Gezondheidsinstellingen Brussel - Bruxelles Institutions de Santé, afgekort "GIBBIS", die twee mandaten uitoefent;

      2. Federatie van de Psycho-Socio-Therapeutische Structuren, afgekort "FPSTS", die twee mandaten uitoefent;

      3. Structuur van ondersteuning aan de eerstelijnszorg van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, afgekort " SA1L - Brusano ", die een mandaat uitoefent;

      4. Santhea, die een mandaat uitoefent;

      5. Fédération des Centres de Réadaptation Ambulatoire, afgekort "FCRA", die een mandaat uitoefent;

      6. Fédération des Initiatives d'Habitations Protégées, afgekort "FIHP", die een mandaat uitoefent;

      7. Federaties van verenigingen uit de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT