Verordening tot wijziging van de verordening van 3 juli 1998 tot regeling van de toegang van jonge acteurs tot beroepsstages in de theaterwereld, ' Acteurfonds ' genoemd (VERTALING)., de 11 juillet 2008

Artikel 1. Onderhavige verordening regelt een materie bedoeld in de artikelen 136 en 166, § 3, 1° van de Grondwet.

Art. 2. In punt 3.11 van artikel 3 van dezelfde verordening worden de woorden " of getuigschrift " ingelast tussen het woord " attest " en de woorden " van einde cyclus ".

Art. 3. In artikel 4 van dezelfde verordening worden de woorden " Er is slechts één peter per stagiair en omgekeerd " geschrapt.

Art. 4. In artikel 6 van dezelfde verordening worden de woorden " De toelagetrekker moet aan de stagiair het verschil betalen tussen de toelage van de Franse Gemeenschapscommissie en de brutomaandwedde van de stagiair, welke vastgesteld is op :

  1. 74 000 BEF bruto per maand (werkgeverslasten niet inbegrepen), indien de toelagetrekker een werkingstoelage ontvangt krachtens de artikelen 28 en 32 tot 38 van het kaderdecreet van de Franse Gemeenschap van 5 mei 1999 betreffende de erkenning en de subsidiëring van de beroepssectoren van de podiumkunsten

  2. 46 000 BEF bruto per maand (werkgeverslasten niet inbegrepen), indien de toelagetrekker niet de voornoemde werkingstoelage ontvangt "

vervangen door de woorden :

" De toelagetrekker moet aan de stagiair minimum het verschil betalen tussen de toelage van de Franse Gemeenschapscommissie en de brutowedde van de stagiair, zoals bedoeld in artikel 111, derde lid van het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering. Gezien bovengenoemde wedde uitgedrukt is in dagelijkse bedragen, moet deze met 26 vermenigvuldigd worden om de maandwedde te bereiken ".

Art. 5. In punt 7 van dezelfde verordening worden de woorden " met een theatercontract " ingelast tussen de woorden " slechts driemaal " en de woorden " in dienst worden genomen ".

Art. 6. In punt 8.2 van dezelfde verordening worden de woorden " twee toelageaanvragen " vervangen door de woorden " een toelageaanvraag ".

Art. 7. In artikel 9 van dezelfde verordening wordt het woord " oktober " vervangen door het woord " april ".

Art. 8. Artikel 10 van dezelfde verordening wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Elke toelageaanvraag wordt voorgelegd aan het advies van een comité dat is samengesteld uit vijf personen die door het College met een mandaat van twee jaar worden benoemd.

Dit comité is samengesteld uit :

1) twee vertegenwoordigers uit de theaterwereld;

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT