Bericht van de Directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken met betrekking tot de indexering van verschillende bedragen die voorzien wordt door de wetgeving betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen, de 7 janvier 2021

Artikel M.

  1. INDEXERING VAN HET FORFAITAIR BEDRAG VAN DE KOSTEN VAN HET VERBLIJF IN EEN GESLOTEN CENTRUM:

    Overeenkomstig artikel 17/7, § 2, van het koninklijk besluit van 8 oktober 1981 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen en artikel 2 van het koninklijk besluit van 14 januari 1993 tot bepaling van de nadere regels voor de terugbetaling van de kosten van huisvesting, verblijf en gezondheidszorgen bedoeld in artikel 74/4, §§ 3 en 4, van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen wordt het forfaitair bedrag van de verblijfskosten die voortvloeien uit de "vasthouding" van een vreemdeling in een gesloten centrum [180 euro] elk jaar aan het indexcijfer van de consumptieprijzen aangepast(1).

    Voor het jaar 2021 bedraagt het geïndexeerd bedrag: 203 euro. Dit bedrag is sinds 1 januari 2021 geldig.

    Berekening : 180 x 134,02 (indexcijfer van december 2020)/119,01 (basisindexcijfer) = 202,70 euro.

  2. INDEXERING VAN HET BEDRAG VAN DE BESTAANSMIDDELEN IN HET KADER VAN HET BEKOMEN VAN DE STATUS VAN LANGDURIG INGEZETENE:

    Overeenkomstig artikel 4 van het koninklijk besluit van 22 juli 2008 tot vaststelling van bepaalde uitvoeringsmodaliteiten van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen wordt het referentiebedrag van het maandelijks inkomen waarover de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT